Biljana Borzan održala predavanje članovima i simpatizerima SDP-a

Kako se bliže izbori za Europski parlament, tako su učestaliji dolasci iz „metropole“ u „provinciju“ političara iz vrha političkih organizacija. Tako je u subotu Gradska organizacija SDP – a na temu“zašto je važno glasovati na euro- izborima organizirala javnu tribinu za sve zainteresirane, pod nazivom “EU: prilika, a ne prijetnja”.

Ne bi li svi članovi i simpatizeri informacije dobili iz prve ruke, na tribini je, doputovavši izravno iz Beuxellesa gostovala SDP – ova europarlamentarka, zastupnica Biljana Borzan.

[pullquote align=”left”]EU donosi nam financijske, ali i ostale dobrobiti, poput obrazovanja i zaposlenja. Zastupnici Hrvatske u Europarlamentu itekako imaju posla, a iako ih je mali broj imaju i mogućnosti utjecaja, putem amandmana[/pullquote]- EU donosi nam financijske, ali i ostale dobrobiti, poput obrazovanja i zaposlenja. Zastupnici Hrvatske u Europarlamentu itekako imaju posla, a iako ih je mali broj imaju i mogućnosti utjecaja, putem amandmana. Izlazak birača na izbore za zastupnike u Europarlamentu stoga je itekako važan, poručila je Borzan.

Osim što je iznijela dobrobiti za Hrvatsku u pogledu povlačenja sredstava iz europskih fondova i zapošljavanja znači članstvo u Uniji, osvrnula se i na nedavno neprihvaćanje izvješća o ravnopravnosti žena i muškaraca u području rada i plaća, protiv čega su glasovali europski pučani i zeleni, a među njima Ruža Tomašić i zastupnici HDZ-a.

– Ukoliko stvarno želimo takvu Europu, koja će slati takve poruke iz parlamenta, da žene i muškarci nisu ravnopravni, tada možemo ostati kod kuće pa da prevladaju one konzervativne snage koje će unazaditi naše živote i kompletnu RH. Rekla bih da je glasovanje o tom Izviješću, koliko god tužno i poticajno. Jer, ukoliko želimo naprednu Europu, smatram da moramo izići na izbore i opredijeliti se za one koji nose napredak, zaključila je euro zastupnica iz redova SDP-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...