Biograd pred izgradnjom Domova za starije osobe vrijednih 50 mil. eura

Pune dvije godine dokumentacija za gradnju doma za starije i nemoćne osobe “spavala” je u resornim ministarstvima dok Vlada konačno nije dala Biogradu na Moru zeleno svjetlo za projekt izgradnje doma na zemljištu pokraj Specijalne bolnice za ortopediju. No, kako piše Slobodna Dalmacija, prenamjena zemljišta opet je zastala.

[pullquote align=”left”]Pojavio se interes investitora za ulaganje u dom sa starije osobe i na predjelu Kumenat, i to za golemu ustanovu koja bi se skrbila o čak 1000 korisnika[/pullquote]Radi se o objektu za smještaj 144 osobe, a projekt vrijedan oko 15 milijuna eura pripremljen je za fondove EU. Međutim, u međuvremenu se pojavio interes investitora za ulaganje u dom sa starije osobe i na predjelu Kumenat, i to za golemu ustanovu koja bi se skrbila o čak 1000 korisnika. Pola kapaciteta bilo bi za pokretne, a pola za nepokretne korisnike, dok se vrijednost projekta procjenjuje na 35 milijuna eura. Ishođena je lokacijska dozvola, a sada slijedi teži dio, odobrenje za gradnju na državnoj razini.

Prvi dom će biti u mreži domova za starije i nemoćne, a drugi je zamišljen kao privatni, komercijalni dom. Domovi za stare i nemoćne jako su važni za razvoj zdravstvenog turizma u Biogradu, koji ima ambiciju postati centar lječilišnog turizma na Jadranu.

Grad i županija ekspresno su sve napravili. Sada čekamo da se stvari riješe na državnoj razini, kazao je Ivan Knez, gradonačelnik Biograda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...