Bolje mape za iOS 8?

Dosta je vremena prošlo od Appleovog lansiranja vlastite aplikacije za mape. Iako je aplikacija sad upotrebljiva, pri lansiranju je bilo puno problema, a stvar je rezultirala javnom isprikom kompanijinog CEO-a.

U međuvremenu je Apple pokupovao sve tvrtke koje su se dale kupiti, a koje bi mogle pomoći u stvaranju boljeg kartografskog rješenja za mobilne uređaje. Iz popisa kupljenih kompanija ističu se BroadMap, Embark i HopStop, a sve ovo trebalo bi rezultirati pouzdanijim podacima na kartama. Dodatno, omogućen će biti pregled znamenitosti, zračnih luka, parkova, stanica javnog prijevoza i autocesta, dok će se pregled karata počistiti čime će ulice biti jednostavnije za pregled, tvrde izvori za 9to5mac.

Također, važan dodatak će biti i upute za korištenje javnog gradskog prijevoza, te posebno poboljšane upute za dolazak do glavnih zračnih luka. Za početak, ovime će pokriveni biti samo veći američki gradovi, a u budućnosti se očekuje i internacionalna dostupnost funkcionalnosti.

Očekuje se da će iOS 8 biti najavljen tokom ljeta, a dostupan će postati na jesen. Od ostalih novosti, u prvom redu se spominje fokus na senzore i aplikacije za zdravlje i fitnes.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...