Brat i sestra, Roko i Kate Šare, državni prvaci iz Benkovca

Dva naslova državnih prvaka stigla su proteklog vikenda u Benkovac. U organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza u športskoj dvorani „Proložac“ u Prološcu pored Imotskog, održano je, naime, Prvenstvo Hrvatske u disciplinama Full contact, Light contact i Point fighting za kadete, juniore i seniore na kojemu je nastupilo 281 natjecatelja iz 44 kluba.

Među njima i članovi KBK „Velebit“, s izvrsnim rezultatima. Tako je Roko Šare (-74 kg), junior – osvojio 1. mjesto u disciplini light contact i postao državni prvak za 2014. Njegova sestra Kata Šare (-60 kg), i ona po uzrastu tek juniorka – nastupila je u seniorskoj konkurenciji u disciplini Point fighting i ponovila bratov plasman, pokupivši, u stvari obranivši lanjsku, titulu u seniorkama.

Brat i sestra, Roko i Kata Šare već dugi niz godina zajedno s ostalim članovima KBK Velebit Benkovac aktivno upisuju ime grada Benkovca diljem Lijepe naše, ali i s međunarodnih natjecanja.

[pullquote align=”left”]Brat i sestra, Roko i Kata Šare već dugi niz godina zajedno s ostalim članovima KBK Velebit Benkovac aktivno upisuju ime grada Benkovca diljem Lijepe naše, ali i s međunarodnih natjecanja[/pullquote]⁃ Biti državni prvak nije mala stvar, a ako si državni prvak drugu godinu za redom onda je to rezultat predanog, individulanog, ali i timskog rada, istakli su treneri Boris Pavičić i Mario Brzoja.

Tandem stručnjaka jednako kvalitetno i profesionalno pripremaju i druge članove KBK Velebit za brojna natjecanja i da je tome tako potvrđuju pokali i odličja u vitrinama kluba.

Karmen Galac (-70 kg), inače juniorka – nastupila je u seniorskoj konkurenciji Point fighting i popela se na treću skalinu postolja, dok je nama svima poznati odlični Bruno Serdarević (-84 kg), kao senior osvojio 2. mjesto u disciplini Point fightinga.

Nešto manje sportske sreće imali su Bruno Glavić (-74 kg), junior, Light contact i Davor Kapović (-63 kg), junior, Light contact, koji nisu prošli kvalifikacijski prag. No, talenti su vidljivi i više truda, znoja i rada donijet će i visoke rezultate, za njih itekako ima vremena. I potencijala…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...