Danas se spušta zastor nad “masters” veterana, pohvale stižu sa svih strana

Košarkaši Pet bunara danas će protiv ekipe AG Sjaj u 15 sati spustiti zastor na veličanstvenu manifestaciju, za koju pohvale stižu sa svih strana. Ovim četverodnevnim događajem na Višnjiku može biti ponosan i njegov novoustoličeni direktor Denis Karlović. Zadar je Grad košarke, to je već odavno najcitiranija izjava dodatno podebljana na ovom okupljanju. Ali funkcionalnost i raznovrsne usluge ove višenamjenske dvorane, još su jednom pokazali svoju opravdanost – svakodnevne su pohvale svih gostiju na adresu mladog voditelja dvorana Josipa Miočića. Jer, kad Nebojša Zorkić, play Partizana kaže “da mu je žao što u ovakvoj palati nije igrao protiv Zadra u 1980-ima“ onda je sve jasno. Zorkić piše i rariret ovog turnira. Nebojša – FIMBA WORLD 15:13, za Beograd je zabio svih 15 koševa u prvoj četvrtini.

Vitalac porazio Maccabi

Turnirsko ozračje doseglo je vrhunac na prvoj polufinalnoj utakmici kategorije iznad 45 godina. Zadrane, i većinu sudionika privukao je sraz dva trofejna velikana europske i svjetske košarke. S jedne strane Dino Rađa za splitski Vitalac, a na drugoj Doron Jamchy iz Maccabi. Na strani Izraelaca bile su i simpatije publike. U Zadru” repriza” Finala foura Kupa prvaka iz 1989., kad je splitska Jugoplastika u Munchenu baš protiv kluba iz Tel Aviva podigla prvi od tri europska naslova. Gotovo tisuću ljudi, obje lože pune, što Zadrana gladnih istinskih košarkaških veličina, što samih sudionika turnira.

Čekali u redu za fotografiju s Rađom

Videka i Rađa (20 koševa) su povukli Splićane, a pridružilo im se i više raspoloženih igrača (Šimić, Katić). Dotan (17) nije mogao sam, Maccabi je ispustio devet razlike i stao, kao i Jamchy, koji je veći dio susreta prosijedio na klupi. Kad je susret okončan pobjedom žuto-crnih 66:56, Splićani su na centra zapjevali Zoru bilu Klape Intrade. A tek tada zbio se trenutak, koji će oslikati ovaj turnir i postaviti mu visoke kriterije. Igrači Maccabija i ostalih klubova čekali su u redu kako bi napravili fotografiraju sa splitskim velikanom.

“Ekipa za pojist i popit”

Vitalac sa naglaskom na prvom slogu – ne dolazi od pridjeva vitalan. Pitali smo i dobili odgovor za ime kluba. Oni su “ekipa za pojist i popit”, jer je njihovo ime delicija. I to izvorna bračka. Janjeća iznutrica na ražnjiću. Koliko će se porcija naručiti i popiti “glava” vina biti će poznato nakon finala protiv zagrebačkog “MORH-a”.

Maraska u trokutu ostala bez finala

Zadarska je Maraska u najluđem scenariju mogla, čak i u finale na ogled “bunarima”. Ekipa iz kvarta, pojačana sa Branom Longinom prijepodne je dobila Park Shop (Toni Vraniž 31 koš). Za poslijepodne ostala im je posljednja utakmica u skupini protiv AG Sjaja. I u trokutu sa AG Sjajem i Mostarom, Maraska park je trebala pobjedu od 24 razlike. Nemoguća misija, poraženi su od Hercegovaca iz AG Sjaja. Maraska park je u debitantskom nastupu opravdala sudjelovanje na turniru.

Prva pobjeda Otok Ugljana

Boduli su protiv Adriatica iz Splita turnir završili jedinom pobjedom (60:16). Ivetić 12, Marfat 10, Dunatov 9 koševa.

Ostali rezultati ZD predstavnika: Pristan – Maslina 58:52 (Fantina 21 – Kalapač 24), Sonik Puntamika – Devils Advocats 53:60 (Dundov 20, Pavin 12), Debeljak – Maribor 11:22, Novigrad – Međimurje 57:67 (Roko Đerđa 16, Sunara 14, Dražen Anzuloviž 11), Les Dog – Voštarnica 51:50 (Bekafigo 16, Pjevalica 12), Zagreb – ŽKK Zadar 57:30 (Šećerbegović 9).

Finala u velikoj dvorani

Hrvatska će u finalima imati pet predstavnika, od kojih tri dolaze iz Splita. Split u muškoj i ženskoj, i to u “plus 40”, te Vitalac, dok Zadar daje Pet bunara. MORH je zagrebačko društvo. Srbiju će predstavljati Novi Sad kod žena, te Beograd (Srećko Jarić i Nebojša Zorić), kojem će se suprotstaviti Slovenci iz regije Štajerska (Slavko Kotnik). Od dvije favorizirane selekcije Crne Gora, do kraja su otišli samo košarkaši (Vukčević, Pajović). Sva četiri muška i jedno žensko finale (40 +) igraju se danas u dvorani Krešimira Ćosića, dok su susreti za 3. mjesto u dvorani broj 3.

 

Raspored finala:

M 35 +: Pet bunara – AG Sjaj (15 sati), za 3. mjesto: Mladost – Mostar

(13.45).

 

M 40 +: Split – Montenegro (13.45), za 3. mjesto: Tuzla – Devils Advocats

(12.30).

 

M 45 +: Vitalac – MORH ( 12.30), za 3. mjesto: Maccabi – Vojvodina (11.15,

dvorana 3).

 

M 50 +: Beograd – Štajerska (10), za 3. mjesto: FIMBA WORLD – Luxurius (10,

dvorana broj 3)

 

Ž 30 +: Utakmice u skupini: Montenegrine – Bućke (11), Zagreb – Split (12)

 

Ž 40 +: Split – Novi Sad (11.15)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...