Didaktički moduli “đaka strukovnjaka” iz “Vice Vlatkovića” pomažu osnovcima i nastavnicima

Kad se male ruke slože, itekako se mnogo može, a kada se tome pridoda i struka, eto- napretek inovativnih i zanimljivih rješenja kojima obiluje Strukovna škola Vice Vlatkovića. U toj srednjoškolskoj ustanovi u ponedjeljak su tako predstavljeni didaktički moduli koje su izradili učenici zajedno sa svojim mentorima.

[pullquote align=”left”]Riječ je o hvale vrijednom zajedničkom projektu Zadarske županije i SŠ V. Vlatkovića koji je nedavno realiziran s ciljem promoviranja obnovljivih izvora energije i povećanja funkcionalnosti nastave tehničke kulture u osnovnim školama[/pullquote]Riječ je o hvale vrijednom zajedničkom projektu Zadarske županije i SŠ V. Vlatkovića koji je nedavno realiziran s ciljem promoviranja obnovljivih izvora energije i povećanja funkcionalnosti nastave tehničke kulture u osnovnim školama. Sufinanciranjem županije, učenici Strukovne škole izradili su, naime, pet kompleta didaktičke edukativne opreme namijenjenih lokalnim osmoljetkama pri čemu svaki komplet čini tri sastavna dijela: model fotonaponskog sustava, model vjetrenjače i malog solarnog auta.

Ideja je da svaka osnovna škola u Zadarskoj županiji dobije na period od mjesec do dva dana na korištenje jedan komplet opreme tijekom svake školske godine kako bi đaci u višim, ali i nižim, razredima, tijekom nastave tehničke kulture i fizike, mogli i praktično „na licu mjesta“ naučiti kako iz energije sunca i vjetra nastaje električna energija.

Strukovna škola Vice Vlatkovića

Inače, Zadarska županija je pedagoški projekt financirala sa 50.000 kuna dok je manji dio sredstava i rad osigurala Strukovna škola Vice Vlatkovića.

To je izvrstan primjer dobre suradnje Zadarske županije i Srednje škole koja se očitovala kroz transfer novih tehnologija u osnovne škole s ciljem unaprjeđenja nastavnog procesa i promoviranja obnovljivih izvora energije, naglasio je župan Stipe Zrilić koji je nazočio predstavljanju didaktičke opreme uz ravnatelja škole, Tihomira Tomčića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...