Estradnjaci na humanitarnom koncertu za “Palčiće”

Kub roditelja nedonoščadi ‘Palčići’ nastavlja darivati život najmanjim i najhrabrijim herojima, putem akcije ‘Palčić gore’, pa se, tako, na humanom putu udruzi nalazi i mjesto Kali. U kino dvorani, 12. ožujka, s početkom u 20 sati, na velikom humanitarnom koncertu nastupit će poznata i popularna imena domaće glazbene scene poput Olivera Dragojevića, Ive Amulića, Zorice Kondže, Matka Jelavića, Vilija Kalmete i Grupe More, Ivice Iće Sikirića, Zaratino Benda, Davida Ricova, Klape Leut i Marinka Ruševa Bepa.

E, da, sjećate li se Bianke koja će „plivati s dupinima“ – malene zvjezdice TV spota za humanitarnu akciju “Palčić gore” snimljenog u KBC Split prije dva ljeta? Pitamo to zato jer…

[pullquote align=”left”]U kino dvorani Kali, 12. ožujka, s početkom u 20 sati, na velikom humanitarnom koncertu nastupit će poznata i popularna imena domaće glazbene scene poput Olivera Dragojevića, Ive Amulića, Zorice Kondže, Matka Jelavića, Vilija Kalmete i Grupe More, Ivice Iće Sikirića, Zaratino Benda, Davida Ricova, Klape Leut i Marinka Ruševa Bepa[/pullquote]- Povod je događanja drugi rođendan naše malene Bianke Končurat. Hvala iz srca svim plemenitim dragim gostima i izvođačima koji su se bez naknade odazvali pozivu nas iz udruge i Biankinih roditelja. Posebna mi je čast pozvati mještane, Palčiće i prijatelje Palčića, da nam se pridruže u fešti, baš kao i sve koji mogu doći na otok Ugljan. Na taj način nas podržavaju u najvećoj borbi za najmanje junake života, pozvala je Željka Vučko iz „Palčića“.

Kompletan prihod iz prodaje ulaznica, pića i suvenira ide u korist akcije “Palčić gore” u nabavci nužnih medicinskih uređaja koji nedostaju u liječenju i skrbi o prijevremeno rođenoj i bolesnoj novorođenčadi a volonteri na štandovima u općinskom domu prikupljat će donacije, dijeliti i nuditi majice, bodiće, bedževe ili trakice s logom akcije “Palčić gore” kojoj je temeljni cilj darovati beskrajno vrijedan život malim, najmanjim, herojima.

Maloj Bianki svjećice na torti pomoći će ugasiti njeni cimeri s neonatologije KBC Split- Laura („buduća glumačka zvijezda“) i Edi („koji će peći najbolje kolače“), također malene zvjezdice iz nezaboravna spota.

„Palčić gore!” je humanitarna akcija pokrenuta pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića, Ministarstva zdravlja i Grada Zagreba. Nakana akcije je prikupiti donacije i sredstva za kupovinu:

  • 64 inkubatora- 11 intenzivnih i 3 transportna
  • 10 respiratora
  • 50 reanimacijskih stolića
  • 45 pulsnih oksimetara
  • 300 infuzijskih pumpi
  • 20 neinvazivnih tlakomjera
  • 5 UZV aparata
  • 15 kardiorespiratornih monitora
  • 5 fototerapijskih posteljica i
  • uz ostalu dodatnu opremu koji će se donirati hrvatskim rodilištima.

Svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se susreću prijevremeno rođena i bolesna novorođenčad i njihovi roditelji izuzetno je niska. Stoga je potrebno kontinuirano informirati i educirati roditelje, ali i službe zdravstvene, socijalne i odgojno-obrazovne djelatnosti kako bi se doprinijelo dugoročnom napretku.

[pullquote align=”right”]Kompletan prihod iz prodaje ulaznica, pića i suvenira ide u korist akcije “Palčić gore” u nabavci nužnih medicinskih uređaja koji nedostaju u liječenju i skrbi o prijevremeno rođenoj i bolesnoj novorođenčadi u akciji “Palčić gore” kojoj je temeljni cilj darovati beskrajno vrijedan život malim, najmanjim, herojima[/pullquote]Jednako tako, studija Hrvatskog perinatološkog društva iz 2010. pokazala je da medicinska oprema koju posjeduju nadležne medicinske institucije nije dovoljna ili je zastarjela, a kako bi se prijevremeno rođenoj i bolesnoj novorođenčadi pružila adekvatna medicinska skrb pokrenuta je i iznimno važna karitativna akcija.

Kupnjom inkubatora i potrebne opreme olakšat će se prvi dani života ne samo djeci, već i njihovim obiteljima i omogućiti im veće šanse za normalan i zdrav život, na dobrobit i veselje svih nas. Isto tako, svim onima koji se upravo susreću s ovim teškim problemom ili će se tek susresti, nudi se nada i svjetlo u tami jer roditeljska briga među najtežim je i najvažnijim životnim zadacima. Pomoći mališanima. I onima koji ne mogu sami dalje- pružiti ruka.

Lana, Bjanka, Teo, Ivan, Laura, Ana…

I još desetak tisuća klinaca i onih koji su nekada bili djeca u Hrvatskoj, povezuje ista priča.

[pullquote align=”left”]Kupnjom potrebne opreme olakšat će se prvi dani života ne samo djeci, već i njihovim obiteljima i omogućiti im veće šanse za normalan i zdrav život, na dobrobit i veselje svih nas[/pullquote]Rodili su se kao nedonoščad.

I osmomjesečni Teo Čižmek, u naručju mame Ivane, rođen u 26. tjednu, s niti 900 grama, baš kao i slavljenica 24-mjesečna Bjanka Končurat, u krilu mame Ane, rođena u 33. tjednu s 2.200 grama, njena vršnjakinja Laura Cvitanović koja se rodila u 32. tjednu trudnoće, s 1180 grama težine i dužine 37 centimetara ili 18-mjesečna Lana Šikić, rođena u 28 tjednu s 1310 grama i 37 centimetara.

I Ivana, Luka, Martina, Roko, Krševan ili Marijana…

Ta djeca na kraju izrastu u lijepu, veliku i pametnu, baš kao i svi mališani svijeta, naglašava dr. Branko Dukić, šef Odjela ginekologije i porodiljstva u OB Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...