Fortuna želi u Odbor za socijalna pitanja, potporu dao i koalicijski HDZ-a!

Problematika mirovinskog i zdravstvenog sustava, socijale i svijeta rada. To su teme u kojima će sudjelovati i na kojima će temeljiti rad u europskom parlamentu Višnja Fortuna, kandidatkinja Hrvatske stranke umirovljenika s brojem 7 na koalicijskoj listi SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a. U četvrtak se u Muzeju antičkog stakla predstavila Zadranima.

U narednih pet godina politike EU ići će, po svemu, baš u tom smjeru, i to je naša prilika, To su upravo područja na kojima sam čitavi svoj radni vijek aktivna, s našim građanima, a naročito umirovljenicima. Tako bi i odbor u koji bih se odmah uključila, naravno steknem li povjerenje birača, biti onaj za zapošljavanje i socijalna pitanja, naglasila je Fortuna.

Dakako, nada se kako će je „umirovljenici i sve najranjivije skupine hrvatskih građana“ prepoznati i da će na njihovu dobrobit istupati u Europarlamentu kao buduća zastupnica.

[pullquote align=”left”]Fortuna se nada kako će je „umirovljenici i sve najranjivije skupine hrvatskih građana“ prepoznati i da će na njihovu dobrobit istupati u Europarlamentu kao buduća zastupnica[/pullquote]Lokalnim kuriozitetom se može smatrati to da je kandidatkinju HSU-a u MAS došao podržati i njezin kolega iz Zadra, inače vijećnik Duško Vuković kojemu je u Gradskom vijeću koalicijski partner Hrvatska demokratska zajednica.

Ne vidim zašto bi to bilo čudno, niti se skrivam, niti činim nekome nešto iza leđa, niti u tome ima išta zagonetnoga. Pa, u politici nema ljubavi samo interes, uz malu dozu samoironije pojasnio je zastupnik „penzića“ na prostoru „Donatova metroplisa“.

Na lokalnoj razini sklapaju se jedna a na državnoj razini druge koalicije, takva je politika, dodao je uz iskazano uvjerenje da mu partneri na lokalnoj razini neće zamjeriti ipak ponešto intrigantan postupak u aktualnim prilikama i neprilikama.

Na razini Grada ne trčimo za foteljama nego se koncentriramo na programski zadatak smanjenja cijene vode i komunalnih naknada, smanjenje parking karti najugroženijima.

[pullquote align=”right”]Lokalnim kuriozitetom se može smatrati to da je kandidatkinju HSU-a u MAS došao podržati i njezin kolega iz Zadra, inače vijećnik Duško Vuković kojemu je u Gradskom vijeću koalicijski partner Hrvatska demokratska zajednica[/pullquote]Politika je promjenjiva stvar, nije konstanta. Radim najbolje u interesu naših umirovljenika, napomenuo je vijećnik i koalicijski partner vladajućoj garnituri unutar Zadra.

Predsjednik HSU-a, Silvano Hrelja, siguran je u prolazak stranačke kandidatkinje na listi za Bruxelles, pa se u potvrdi optimizma koristila i matematika.

U Zagrebu naša stranka ima 25.000 članova. Ukoliko svatko od njih dovede barem još jednoga glasača na izbore, s pedeset tisuća glasova mijenja se redoslijed na listi i imat ćemo sigurno jednu zastupnicu u EU parlamentu. To su naše mogućnosti i samo trebamo iskomunicirati našim biračima da je to vrlo važno i značajno za budućnost HSU i u Hrvatskoj i šire, istaknuo je Hrelja.

Nemamo se više razloga skrivati. I biti samozatajni. Svaki naš problem je i njihov problem i obrnuto, tako bi trebalo biti. Moramo prestati s izolacijom i uključiti se u sve tijekove EU. To je naša šira domovina i mi je tako moramo početi doživljavati. Doduše, nije to lako preko noći, ali to je tako sada, zaključio je predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...