Gradonačelnik Božidar Kalmeta primio studente kroatistike iz Pečuha

Božidar Kalmeta upriličio je u uredu gradonačelnika primanje za studente kroatistike sa Sveučilišta u Pečuhu (Mađarska). Profesor Boris Kiš i skupina njegovih studenata boravi u Zadru, gdje je suradnji s katedrom za kroatistiku zadarskog Sveučilišta za njih organizirana nastava. Gradonačelnik im je, zajedno sa svojim suradnicima, potpredsjednikom Gradskog vijeća Draženom Grgurovićem i pročelnikom UO za odgoj i školstvo Josom Nekićem, zaželio dobrodošlicu omogućivši im stručno vodstvo za razgled kulturne baštine grada Zadra.

[pullquote align=”left”]Profesor Boris Kiš i skupina njegovih studenata iz Pečuha boravi u Zadru, gdje je suradnji s katedrom za kroatistiku zadarskog Sveučilišta za njih organizirana nastava[/pullquote]- Ponosni smo na naše Sveučilište koje je jedno od najpoznatijih obrazovnih ustanova i dobro se razvija. To je naš prozor u svijet, ali isto tako sam ponosan i na vas i drago nam je da imamo mlade ljude koji njeguju i vole hrvatski jezik, kazao je gradonačelnik studentima.

Hvale vrijedan studentski projekt organiziran je preko Balassi instituta, a u organizaciji posjeta Dalmaciji studentima je pomogao Generalni konzulat RH. Mladi ljudi iz Pečuha su stigli u pravo vrijeme, budući da su u tijeku Dani kroatistike Sveučilišta u Zadru.

To je upravo izvrsna prilika da naši studenti uspostave komunikaciju sa zadarskim kolegama, da upoznaju narječja hrvatskog jezika u svoj njegovoj punini. Prilika je to, naravno, da upoznaju i povijesnu i kulturnu baštinu Zadra, zaključio je profesor Boris Kiš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...