Gradska glazba Pag i klapa Sol boravili u Jesenicama – Kranjska Gora u Sloveniji

Proteklog vikenda članovi Gradske glazbe Pag boravili su u posjetu Jesenicama kod svojih prijatelja Pihalnog orkestra Jesenice – Kranjska Gora. Paški glazbari održali su koncert u Dvorani Kina Železar, a uz njih je nastupila Klapa “Sol”.

Nakon koncerta Teo Bukša, predsjednik Upravnog odbora Gradske glazbe Pag uručio je prigodan poklon domaćinima, zahvalio se na izuzetnom i toplom gostoprimstvu i pozvao ih da na isti način dođu u uzvratni posjet, u Pag.

[pullquote align=”left”]Nakon koncerta Teo Bukša, predsjednik Upravnog odbora Gradske glazbe Pag uručio je prigodan poklon domaćinima, zahvalio se na izuzetnom i toplom gostoprimstvu i pozvao ih da na isti način dođu u uzvratni posjet, u Pag[/pullquote]Dva hrvatska sastava, Gradska glazba Pag i klapa “Sol” zasvirali su i zapjevali i na Vogelu, pobravši simpatije i buran pljesak brojnih ljubitelja probranog puhačkog glazbenog izričaja i tradicionalnog dalmatinskog melosa.

Dvije glazbe iz susjednih zemalja njeguju prijateljstvo nekoliko godina, a inicijator prijateljstva je član tamošnjeg orkestra koji godinama ljetuje u AC “Šimuni”, Peter Muhar.

Uz stalne članove Gradske glazbe Pag, u Deželu su išli i budući mladi glazbari, uz pratnju roditelja. Domaćini su organizirali izlet na Vogel, klizanje, kuglanje i razgledavanje Bleda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...