Gradsko vijeće Biograda “pretreslo” 47 točaka dnevnog reda!

Dok kojih dvadesetak kilometara zapadno traju prijepori oko toga je li 26 točaka dnevnog previše za sjednicu Gradskog vijeća, u Biogradu na Moru bi se ta znamenka tretirala kao- obična sitnica. Na posljednjoj sjednici biogradskog Gradskog vijeća, naime, usvojeno je čak, pazite sada, 47. točaka dnevnog reda. Da, niste krivo pročitali brojku, četrdeset i sedam!

Takav obiman dnevni red, kako je pojasnio gradonačelnik Ivan Knez, bio je nužan zbog hitnosti projekata i zahvata koji predstoje, a potrebne su im brojne suglasnosti pa tako i odluke Gradskog vijeća. Pa je između niza odluka, na samom početku sjednice prihvaćena ona o raspoređivanju sredstava iz proračuna Grada za redovito godišnje financiranje političkih stranaka u 2014.. Prema toj odluci sredstva za tu namjenu iznositi će 300.000 kuna, a kao i ranije biti će raspoređena strankama prema broju gradskih vijećnika.

Hrvatskoj demokratskoj zajednici, na tom slijedu i kriteriju, pripasti će 180.769.20 kuna. Nadalje, Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske ide 42.307.80 kuna, dok će Hrvatskom demokratskom slobodarskom savezu Dalmacije pripasti 38.461.50 kuna, koliko i Kandidacijskoj listi grupe birača.

[pullquote align=”left”]Preobiman dnevni red, kako je pojasnio gradonačelnik Ivan Knez, bio je nužan zbog hitnosti projekata i zahvata koji predstoje, a potrebne su im brojne suglasnosti pa tako i odluke Gradskog vijeća[/pullquote]Odmah potom prihvaćena je i odluka o potpisivanju Sporazuma o suradnji i prijateljstvu Grada Biograda i Občine Radlje ob Dravi iz Slovenije, a u cilju ostvarivanja i razvijanja suradnje na gospodarskom, kulturnom, obrazovnom, sportskom, ali i brojnim drugim poljima.

Niz odluka o osnivanju poduzetničkih zona, poput Industrijske, Komunalno servisne zone Bučina, Poslovne zone pretežito trgovačke namjene, kao i one o osnivanju poljoprivrednih gospodarstava Jankolovica, zatim zone gospodarske namjene, poslovne, pretežito uslužne uz Zabavni centar, samo su dio odluka prihvaćenih bez većih rasprava.

– Temeljna intencija osnivanja ovih zona, njihovo je privođenje namjeni zemljišta, planiranje i gospodarenje prostorom, uz stvaranje pretpostavki za osiguravanje novih radnih mjesta, naglasio je uz ostalo gradonačelnik Biograda.

[pullquote align=”right”]Niz odluka o osnivanju poduzetničkih zona, poput Industrijske, Komunalno servisne zone Bučina, Poslovne zone pretežito trgovačke namjene, kao i one o osnivanju poljoprivrednih gospodarstava Jankolovica, zatim zone gospodarske namjene, poslovne, pretežito uslužne uz Zabavni centar, samo su dio odluka prihvaćenih bez većih rasprava[/pullquote]Uslijedila je potom i odluka o izradi druge izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja za cjelovito područje grada Biograda – središnji dio južno od Jadranske ceste (Poluotok, Jaz, Vruljine, Bošana, dio Primorja, Kožina, Centar, Tuče, Glavica, Rust, Meterize, Granda) i stavljanju izvan snage Detaljnog plana uređenja za područje bivše tvornice mreža, „jer planovi su jedno, a konkretan život drugo, pa je stalno prilagođavanje nužnost“, rekao je predlagač. Usvojeno je i nekoliko odluka o prodaji zemljišta na predjelu Industrijske zone i Grande, a također i nekoliko zaključaka o kupnji nekretnina za potrebe proširenja ili izgradnje gradskih prometnica.

Biogradski vijećnici su većinom glasova prihvatili i odluku o usvajanju revizije Plana zaštite i Procjene ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša od katastrofa i velikih nesreća za Grad Biograd. Istom prilikom prihvaćeno je i nekoliko imenovanja, riječ je o reizboru i to ravnateljice Gradske knjižnice na koju je ponovo imenovana prof. Jelka Sipina i Zavičajnog muzeja Biograd za koji je imenovan također dosadašnji ravnatelj Draženko Samardžić, dok je za predstavnika Grada u skupštinu T.D.“Komunalac“ d.o.o. Biograd na Moru imenovan Toni Bogdanić.

Prihvaćena su također naposlijetku i Izvješća o radu i financijskom poslovanju za proteklu 2014. godinu, Dječjeg vrtića, Pučkog otvorenog učilišta, Crvenog križa, Zavičajnog muzeja, kao i Savjeta mladih Grada Biograda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...