NEK SE NAĐE

Gradsko vijeće Biograda “pretreslo” 47 točaka dnevnog reda!

Arhiva, ilustracija

Dok kojih dvadesetak kilometara zapadno traju prijepori oko toga je li 26 točaka dnevnog previše za sjednicu Gradskog vijeća, u Biogradu na Moru bi se ta znamenka tretirala kao- obična sitnica. Na posljednjoj sjednici biogradskog Gradskog vijeća, naime, usvojeno je čak, pazite sada, 47. točaka dnevnog reda. Da, niste krivo pročitali brojku, četrdeset i sedam!

Takav obiman dnevni red, kako je pojasnio gradonačelnik Ivan Knez, bio je nužan zbog hitnosti projekata i zahvata koji predstoje, a potrebne su im brojne suglasnosti pa tako i odluke Gradskog vijeća. Pa je između niza odluka, na samom početku sjednice prihvaćena ona o raspoređivanju sredstava iz proračuna Grada za redovito godišnje financiranje političkih stranaka u 2014.. Prema toj odluci sredstva za tu namjenu iznositi će 300.000 kuna, a kao i ranije biti će raspoređena strankama prema broju gradskih vijećnika.

Hrvatskoj demokratskoj zajednici, na tom slijedu i kriteriju, pripasti će 180.769.20 kuna. Nadalje, Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske ide 42.307.80 kuna, dok će Hrvatskom demokratskom slobodarskom savezu Dalmacije pripasti 38.461.50 kuna, koliko i Kandidacijskoj listi grupe birača.

[pullquote align=”left”]Preobiman dnevni red, kako je pojasnio gradonačelnik Ivan Knez, bio je nužan zbog hitnosti projekata i zahvata koji predstoje, a potrebne su im brojne suglasnosti pa tako i odluke Gradskog vijeća[/pullquote]Odmah potom prihvaćena je i odluka o potpisivanju Sporazuma o suradnji i prijateljstvu Grada Biograda i Občine Radlje ob Dravi iz Slovenije, a u cilju ostvarivanja i razvijanja suradnje na gospodarskom, kulturnom, obrazovnom, sportskom, ali i brojnim drugim poljima.

Niz odluka o osnivanju poduzetničkih zona, poput Industrijske, Komunalno servisne zone Bučina, Poslovne zone pretežito trgovačke namjene, kao i one o osnivanju poljoprivrednih gospodarstava Jankolovica, zatim zone gospodarske namjene, poslovne, pretežito uslužne uz Zabavni centar, samo su dio odluka prihvaćenih bez većih rasprava.

– Temeljna intencija osnivanja ovih zona, njihovo je privođenje namjeni zemljišta, planiranje i gospodarenje prostorom, uz stvaranje pretpostavki za osiguravanje novih radnih mjesta, naglasio je uz ostalo gradonačelnik Biograda.

[pullquote align=”right”]Niz odluka o osnivanju poduzetničkih zona, poput Industrijske, Komunalno servisne zone Bučina, Poslovne zone pretežito trgovačke namjene, kao i one o osnivanju poljoprivrednih gospodarstava Jankolovica, zatim zone gospodarske namjene, poslovne, pretežito uslužne uz Zabavni centar, samo su dio odluka prihvaćenih bez većih rasprava[/pullquote]Uslijedila je potom i odluka o izradi druge izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja za cjelovito područje grada Biograda – središnji dio južno od Jadranske ceste (Poluotok, Jaz, Vruljine, Bošana, dio Primorja, Kožina, Centar, Tuče, Glavica, Rust, Meterize, Granda) i stavljanju izvan snage Detaljnog plana uređenja za područje bivše tvornice mreža, „jer planovi su jedno, a konkretan život drugo, pa je stalno prilagođavanje nužnost“, rekao je predlagač. Usvojeno je i nekoliko odluka o prodaji zemljišta na predjelu Industrijske zone i Grande, a također i nekoliko zaključaka o kupnji nekretnina za potrebe proširenja ili izgradnje gradskih prometnica.

Biogradski vijećnici su većinom glasova prihvatili i odluku o usvajanju revizije Plana zaštite i Procjene ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša od katastrofa i velikih nesreća za Grad Biograd. Istom prilikom prihvaćeno je i nekoliko imenovanja, riječ je o reizboru i to ravnateljice Gradske knjižnice na koju je ponovo imenovana prof. Jelka Sipina i Zavičajnog muzeja Biograd za koji je imenovan također dosadašnji ravnatelj Draženko Samardžić, dok je za predstavnika Grada u skupštinu T.D.“Komunalac“ d.o.o. Biograd na Moru imenovan Toni Bogdanić.

Prihvaćena su također naposlijetku i Izvješća o radu i financijskom poslovanju za proteklu 2014. godinu, Dječjeg vrtića, Pučkog otvorenog učilišta, Crvenog križa, Zavičajnog muzeja, kao i Savjeta mladih Grada Biograda.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar