Irena Stein i Darko Polić iz SK Zadar, novi državni prvaci među streličarima

Nema nastupa, a da s njega u Donatov grada ne stigne barem poneka kolajna predstavnika tzv. „malih sportova“ pa tako i ZD streličara. Nekako smo na to navikli i ne iznenađuje nas informacija netom pristigla iz Varaždina. Ista kaže kako su državni prvaci postali Darko Polić i Irena Stein, tandem najboljih iz SK Zadar na PH FITA STAR.

Možemo se ponositi našim državnim prvacima, našim Barbom i Irenom! Dakle, seniorka u tradicionalnom luku, Irena Stein, zaslužno je osvojila naslov u FS 2x18m+OR s izvrsnih 468 krugova, što je bio daleko bolji rezultat u odnosu na drugoplasiranu Tanju Županović (401 krug). Darko Polić, među veteranima u tradicionalnom luku, po drugi je put ponio naslov prvaka Hrvatske u ovoj dvoranskoj disciplini ispucavši 513 krugova, otkriva Dražen Furdi, predsjednik kluba koji je prije koji dan proslavio 4. rođendan.

Među seniorima u složenom luku Marinko Vašarević je, uz uistinu jaku konkurenciju, zauzeo deseto mjesto ispucavši 567 krugova. S obzirom da mu je to bio i prvi nastup na državnom prvenstvu u toj kategoriji u ekipi su jako ponosni na njega i vesele se njegovim budućim nastupima.

U konkurenciji seniorki u zakrivljenom luku istaknuti uspjeh je postigla Sabrina Muller. S jako dobrim rezultatom – 522 kruga, krenula je u raspucavanje za pokal. Nakon uspješnog prolaska u polufinale s pobjedom 6:0 na kraju je osvojila četvrto mjesto izgubivši protiv reprezentativke Ane Žitnik kojoj je zadala dosta muke u napetoj borbi. I ostale seniorke u kategoriji zakrivljenog luka su ostavile upečatljiv dojam. Ivana Sumić smjestila se na peto mjesto sa 512 krugova, a rezultatom ih prati Maja Pavković sa 491 krugom kojoj je tako pripalo osma pozicija.

Ti vrlo dobri rezultati, ali ne i najbolji koje klupske seniorke zaista mogu ostvariti, vjerojatno su pokazatelj zasićenja dvoranskih natjecanja.

Unatoč navedenom, naše seniorke nastupile su i kao ekipa i svojim rezultatom s 1525 krugova osvojile prvo mjesto i upisale državni rekord na čemu im čestitamo, a nadamo se da će ga slijedeće godine same i oboriti, naglašava čelni čovjek zadarskog kluba.

Dvoransko prvenstvo Hrvatske bilo je posljednje natjecanje dvoranskog dijela sezone hrvatskim streličarima. Dolaskom proljeća očekuje dečke i cure s lukom i strijelama prelazak na otvoreni teren i gađanja na znatno većim udaljenostima.

Streličarski klub Zadar osnovan je 10. ožujka 2010. Punu afirmaciju i početak aktivnog rada započeo je već kroz nekoliko mjeseci, a u rujnu iste godine krenuo i sa sudjelovanjem na natjecanjima. Primarna djelatnost Kluba obuhvaća okupljanje djece, mladeži i drugih osoba koje se žele baviti streličarstvom, provođenje sportske obuke i športske pripreme članova.

Također i sudjelovanje u sportskom natjecanju u streličarskom športu, poticanje stručnog usavršavanja športaša, trenera i drugih osoba značaja za djelovanje Kluba, suradnja s drugim sportskim udrugama koje podržavaju ciljeve udruge i poticanje mladih da se bave sportom i sportskim aktivnostima poput streličarstva.

Klub trenutno ima petnaestak aktivnih članova, no broj članova konstantno raste iz dana u dan. Među članovima kluba jaka je želja za radom s mladima i mlađim dobnim kategorijama pa se nadaju da će uskoro biti u mogućnosti natjecateljski kadar pojačati kadetskim ekipama i ekipama mlađih dobnih kategorija. Klub njeguje i rekreativno gađanje lukom i strijelom za sve zainteresirane, bez obzira na spol i dob streličara amatera.

 

 

 

OKVIRI UZ TEKST

 

1.

Irena Stein, zaslužno je osvojila naslov u FS 2x18m+OR s izvrsnih 468 krugova, što je bio daleko bolji rezultat u odnosu na drugoplasiranu Tanju Županović (401 krug). Darko Polić, među veteranima u tradicionalnom luku, po drugi je put ponio naslov prvaka Hrvatske u ovoj dvoranskoj disciplini ispucavši 513 krugova

 

2.

 

U konkurenciji seniorki u zakrivljenom luku istaknuti uspjeh je postigla Sabrina Muller. S jako dobrim rezultatom – 522 kruga, krenula je u raspucavanje za pokal…

 

3.

 

Ti vrlo dobri rezultati, ali ne i najbolji koje klupske seniorke zaista mogu ostvariti, vjerojatno su pokazatelj zasićenja dvoranskih natjecanja. Dvoransko prvenstvo Hrvatske bilo je posljednje natjecanje dvoranskog dijela sezone hrvatskim streličarima

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...