Irena Stein i Darko Polić iz SK Zadar, novi državni prvaci među streličarima

Nema nastupa, a da s njega u Donatov grada ne stigne barem poneka kolajna predstavnika tzv. „malih sportova“ pa tako i ZD streličara. Nekako smo na to navikli i ne iznenađuje nas informacija netom pristigla iz Varaždina. Ista kaže kako su državni prvaci postali Darko Polić i Irena Stein, tandem najboljih iz SK Zadar na PH FITA STAR.

Možemo se ponositi našim državnim prvacima, našim Barbom i Irenom! Dakle, seniorka u tradicionalnom luku, Irena Stein, zaslužno je osvojila naslov u FS 2x18m+OR s izvrsnih 468 krugova, što je bio daleko bolji rezultat u odnosu na drugoplasiranu Tanju Županović (401 krug). Darko Polić, među veteranima u tradicionalnom luku, po drugi je put ponio naslov prvaka Hrvatske u ovoj dvoranskoj disciplini ispucavši 513 krugova, otkriva Dražen Furdi, predsjednik kluba koji je prije koji dan proslavio 4. rođendan.

Među seniorima u složenom luku Marinko Vašarević je, uz uistinu jaku konkurenciju, zauzeo deseto mjesto ispucavši 567 krugova. S obzirom da mu je to bio i prvi nastup na državnom prvenstvu u toj kategoriji u ekipi su jako ponosni na njega i vesele se njegovim budućim nastupima.

U konkurenciji seniorki u zakrivljenom luku istaknuti uspjeh je postigla Sabrina Muller. S jako dobrim rezultatom – 522 kruga, krenula je u raspucavanje za pokal. Nakon uspješnog prolaska u polufinale s pobjedom 6:0 na kraju je osvojila četvrto mjesto izgubivši protiv reprezentativke Ane Žitnik kojoj je zadala dosta muke u napetoj borbi. I ostale seniorke u kategoriji zakrivljenog luka su ostavile upečatljiv dojam. Ivana Sumić smjestila se na peto mjesto sa 512 krugova, a rezultatom ih prati Maja Pavković sa 491 krugom kojoj je tako pripalo osma pozicija.

Ti vrlo dobri rezultati, ali ne i najbolji koje klupske seniorke zaista mogu ostvariti, vjerojatno su pokazatelj zasićenja dvoranskih natjecanja.

Unatoč navedenom, naše seniorke nastupile su i kao ekipa i svojim rezultatom s 1525 krugova osvojile prvo mjesto i upisale državni rekord na čemu im čestitamo, a nadamo se da će ga slijedeće godine same i oboriti, naglašava čelni čovjek zadarskog kluba.

Dvoransko prvenstvo Hrvatske bilo je posljednje natjecanje dvoranskog dijela sezone hrvatskim streličarima. Dolaskom proljeća očekuje dečke i cure s lukom i strijelama prelazak na otvoreni teren i gađanja na znatno većim udaljenostima.

Streličarski klub Zadar osnovan je 10. ožujka 2010. Punu afirmaciju i početak aktivnog rada započeo je već kroz nekoliko mjeseci, a u rujnu iste godine krenuo i sa sudjelovanjem na natjecanjima. Primarna djelatnost Kluba obuhvaća okupljanje djece, mladeži i drugih osoba koje se žele baviti streličarstvom, provođenje sportske obuke i športske pripreme članova.

Također i sudjelovanje u sportskom natjecanju u streličarskom športu, poticanje stručnog usavršavanja športaša, trenera i drugih osoba značaja za djelovanje Kluba, suradnja s drugim sportskim udrugama koje podržavaju ciljeve udruge i poticanje mladih da se bave sportom i sportskim aktivnostima poput streličarstva.

Klub trenutno ima petnaestak aktivnih članova, no broj članova konstantno raste iz dana u dan. Među članovima kluba jaka je želja za radom s mladima i mlađim dobnim kategorijama pa se nadaju da će uskoro biti u mogućnosti natjecateljski kadar pojačati kadetskim ekipama i ekipama mlađih dobnih kategorija. Klub njeguje i rekreativno gađanje lukom i strijelom za sve zainteresirane, bez obzira na spol i dob streličara amatera.

 

 

 

OKVIRI UZ TEKST

 

1.

Irena Stein, zaslužno je osvojila naslov u FS 2x18m+OR s izvrsnih 468 krugova, što je bio daleko bolji rezultat u odnosu na drugoplasiranu Tanju Županović (401 krug). Darko Polić, među veteranima u tradicionalnom luku, po drugi je put ponio naslov prvaka Hrvatske u ovoj dvoranskoj disciplini ispucavši 513 krugova

 

2.

 

U konkurenciji seniorki u zakrivljenom luku istaknuti uspjeh je postigla Sabrina Muller. S jako dobrim rezultatom – 522 kruga, krenula je u raspucavanje za pokal…

 

3.

 

Ti vrlo dobri rezultati, ali ne i najbolji koje klupske seniorke zaista mogu ostvariti, vjerojatno su pokazatelj zasićenja dvoranskih natjecanja. Dvoransko prvenstvo Hrvatske bilo je posljednje natjecanje dvoranskog dijela sezone hrvatskim streličarima

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...