KULTURNA I STUDENTSKA SCENA PREKA

Pregršt događanja u Preku: Izložba slika, biomimikrija i duhovna poezija “bodula”

Antena Zadar / Zara PIX

Preko na otoku Ugljanu bio je proteklih dana domaćin tri zanimljiva događanja. Tako je, nakon zimske stanke, u Pučkom otvorenom učilištu Dom na žalu, na prvi dan proljeća, u petak, 21. ožujka, otvorena nova izložbena sezona.

Slikari Tatjana Malešević (Zagreb) i Tomislav Košta (Preko) predstavili su se i recentnim radovima objedinjenim u izložbi “Vedute i mini ciklusi”.

U organizaciji Udruge žena Luzor, subotu, 22. ožujka, u POU Dom na žalu predstavili su se pak studenti Zadarskog sveučilišta koji su polagali ispit iz biomimikrije, odnosno izradili projekte u kojima su implementirali naučeno u tijeku semestra pod vodstvom dr. Anamarije Frankić. Po preporuci prof. Frankić, predstavila su se četiri tima među kojima je šestero studenata iz Preka.

[pullquote align=”left”]U organizaciji Udruge žena Luzor, u POU Dom na žalu predstavili su se studenti Zadarskog sveučilišta koji su polagali ispit iz biomimikrije, a predstavila su se četiri tima među kojima je šestero studenata iz Preka[/pullquote]Prema riječima predsjednice Udruge žena Luzor, Jasne Frankić Brkljačić, jedan od ciljeva udruge u ovoj godini jest i poticanje mladih na pozitivno i kreativno djelovanje kako bi se u Preku u budućnosti kvalitetnije živjelo. 
Svoje radove predstavili su: Edi Piplović i Ivan Tot – „Cromaris projekt – rješavanje obrastaja na kavezima riba“, Andro Klarin, Romano Novosel i Jelena Maleša – „Uvala Preko: rješavanje sezonskog sidrenja i slijevanja oborinskih voda u more“, Mihovil Turčinov i Andreja Mustać – „Održivo upravljanje obalnim sustavom Brodarice u Zadru“, Sara Basioli i Marin Kolega – „Integrirani uzgoj ribe i školjkaša – otpad kao hrana“.

U nedjelju, 23. ožujka, također u POU Dom na žalu održala se Večer duhovne poezije u organizaciji Udruge žena Luzor, a prema ideji pjesnikinje i članice udruge, Sonje Kačan.

Dvanaest pjesnika predstavilo se sa po dvije pjesme uz nastup vokalne grupe Luzor pod vodstvom prof. Marte Dević. Pjesnici koji su sami kazivati svoje stihove su: prof. dr Robert Bacalja, Preko – Zadar, Biserka Perić, Poljana, KUD Sv. Mihovil, Mercedes Ceda Barić, Preko, Udruga Luzor, Ante Gregov Jurin, Preko, Miljenko Gregov, Preko – Belgija, Sonja Kačan, Preko, Vesna Benić, Kukljica. 
Pjesnici čije su pjesme čitali drugi su: prof. Veljko Maštruko, Ugljan, prof. Marko Frankić, Lovreć – Zagreb, Veronika Marcelić, Preko – Zadar, Ante Toni Valčić, Ošljak, Rajka Sikirić, Lukoran.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar