Pregršt događanja u Preku: Izložba slika, biomimikrija i duhovna poezija “bodula”

Preko na otoku Ugljanu bio je proteklih dana domaćin tri zanimljiva događanja. Tako je, nakon zimske stanke, u Pučkom otvorenom učilištu Dom na žalu, na prvi dan proljeća, u petak, 21. ožujka, otvorena nova izložbena sezona.

Slikari Tatjana Malešević (Zagreb) i Tomislav Košta (Preko) predstavili su se i recentnim radovima objedinjenim u izložbi “Vedute i mini ciklusi”.

U organizaciji Udruge žena Luzor, subotu, 22. ožujka, u POU Dom na žalu predstavili su se pak studenti Zadarskog sveučilišta koji su polagali ispit iz biomimikrije, odnosno izradili projekte u kojima su implementirali naučeno u tijeku semestra pod vodstvom dr. Anamarije Frankić. Po preporuci prof. Frankić, predstavila su se četiri tima među kojima je šestero studenata iz Preka.

[pullquote align=”left”]U organizaciji Udruge žena Luzor, u POU Dom na žalu predstavili su se studenti Zadarskog sveučilišta koji su polagali ispit iz biomimikrije, a predstavila su se četiri tima među kojima je šestero studenata iz Preka[/pullquote]Prema riječima predsjednice Udruge žena Luzor, Jasne Frankić Brkljačić, jedan od ciljeva udruge u ovoj godini jest i poticanje mladih na pozitivno i kreativno djelovanje kako bi se u Preku u budućnosti kvalitetnije živjelo. 
Svoje radove predstavili su: Edi Piplović i Ivan Tot – „Cromaris projekt – rješavanje obrastaja na kavezima riba“, Andro Klarin, Romano Novosel i Jelena Maleša – „Uvala Preko: rješavanje sezonskog sidrenja i slijevanja oborinskih voda u more“, Mihovil Turčinov i Andreja Mustać – „Održivo upravljanje obalnim sustavom Brodarice u Zadru“, Sara Basioli i Marin Kolega – „Integrirani uzgoj ribe i školjkaša – otpad kao hrana“.

U nedjelju, 23. ožujka, također u POU Dom na žalu održala se Večer duhovne poezije u organizaciji Udruge žena Luzor, a prema ideji pjesnikinje i članice udruge, Sonje Kačan.

Dvanaest pjesnika predstavilo se sa po dvije pjesme uz nastup vokalne grupe Luzor pod vodstvom prof. Marte Dević. Pjesnici koji su sami kazivati svoje stihove su: prof. dr Robert Bacalja, Preko – Zadar, Biserka Perić, Poljana, KUD Sv. Mihovil, Mercedes Ceda Barić, Preko, Udruga Luzor, Ante Gregov Jurin, Preko, Miljenko Gregov, Preko – Belgija, Sonja Kačan, Preko, Vesna Benić, Kukljica. 
Pjesnici čije su pjesme čitali drugi su: prof. Veljko Maštruko, Ugljan, prof. Marko Frankić, Lovreć – Zagreb, Veronika Marcelić, Preko – Zadar, Ante Toni Valčić, Ošljak, Rajka Sikirić, Lukoran.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...