Izložba studentskih uradaka za Osnovnu školu Karin Gornji

U atriju Kneževe palače otvorena je izložba studentskih radova radionice arhitektonskog projektiranja na temu OŠ Karin Gornji. Postav se može razgledati u narednim danima…

Karin Gornji i okolica trebaju suvremenu školu ne samo da bi riješili pitanje prostora za podučavanje djece, već da bi od svojih mjesta, sela, livada i kamenjara stvorili teritorij u kojem žive i rade obrazovani i kulturni ljudi. U suradnji sa Zadarskom županijom te uz podršku žitelja Karina, učenicima i nastavnicima OŠ u Karinu u studenom prošle godine održala se radionica terenske nastave studenata Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, Sveučilišta iz Splita pod mentorstvom voditeljice radionice doc. Ive Letilović.

U postavljenom šatoru u Karinu tada se održala prezentacija radova na temu izgleda nove škole u Karinu koje su izradili učenici iz Karina i studenti arhitekture iz Splita. Izlazak studenata iz laboratorijskih uvjeta rada na fakultetu, na stvarnu lokaciju, u dijalog sa budućim korisnicima i interakciju sa učenicima, učinio je njihove radove prilagođenijima kontekstu.

Izložbu studentskih radova u prostoru krletki Kneževe palače, otvorio je župan Zadarske županije, koji je pozdravio prisutnu djecu, učenike OŠ Karin Gornji, buduće korisnike nove zgrade škole te pohvalio kreativna rješenja vrijednih studenata arhitekture.

Ovo je treća po redu terenska nastava koju su u suradnji proveli studenti arhitekture Sveučilišta u Splitu sa Zadarskom županijom, rekao je župan Stipe Zrilić.

Izrađen je i katalog studentskih radova odnosno njihovih završnih idejnih arhitektonskih rješenja za novu zgradu osnovne škole u Karinu Gornjem, a izražena je nada da će izloženi radovi biti poticaj i materijal koji će pomoći u pripremi i konačnoj realizaciji objekta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...