Kalmeta Udruzi za Downov sindrom obećao potporu u traženju adekvatnog prostora

Gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta sa svojim zamjenicima Zvonimirom Vrančićem i Ivicom Vlakićem te ostalim suradnicima obišao je Udrugu za Down sindrom Zadarske županije koja je prije neki dan obilježila svjetski dan Downovog sindroma.

Predsjednica udruge Suzana Periša naglasila je važnost postojanja ovakve udruge za sve roditelje djece s Downovim sindromom i dobru suradnju s Gradom Zadrom koji je osigurao prostor za djelovanje udruge u Ulici Pod bedemom 3.

Gradonačelnik Božidar Kalmeta obećao je još bolju suradnju i još veću pomoć udruzi te traženje adekvatnijeg prostora. Istaknuo je veliku važnost postojanja ove udruge ne samo za roditelje i grad…

… već i za širu zajednicu jer nas različitost obogaćuje, naglasio je Kalmeta .

Udruga za Down sindrom Zadarske županije je izuzetno aktivna kroz organizaciju edukacija o ranoj intervenciji za roditelje djece s Downovim sindromom počevši već od prvih kontakata u rodilištu, ali njihova najvažnija uloga je ljudska potpora djeci i roditeljima.

Udruga za Down sindrom Zadarske županije osnovana je 2007. Suočeni s postojećim vrlo lošim stanjem u pristupu, integraciji i radu s osobama s Down sindromom roditelji djece s Down sindromom odlučili su se organizirali kako bi se barem malim dijelom približili onomu što se može i što se čini na tom području u razvijenijim europskim zemljama.

Želja nam je osobito bila senzibilizirati društvenu zajednicu prema osobama s Down sindromom, unaprijediti zdravstvenu i psihosocijalnu skrb, obrazovanje, zapošljavanje i uključivanje osoba s Down sindromom u društvenu zajednicu, tvrdi Periša.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...