Karamarko: “Vlada je do kraja digla ruke od gospodarstva, uspavana i da ne kažem – pokojna”

Nakon Benkovca i Obrovca, predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko, u kratkom se roku našao još jednom na zadarskom županijskom prostoru, pa je tako u ponedjeljka bio, kako je predstavljen, „najdraži gost“ na skupu u povodu 24. obljetnice osnutka OO HDZ-a Jasenica.

Tu se osjećam kao doma, počašćen sam, kazao je šef HDZ-a.

Ponovit ćemo u svibnju šest mandata, bit će to naša apsolutna pobjeda, nastavio je obraćajući se nazočnima i ostalima u Domu DVD-a. Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice odgovarao je naknadno i na novinarska pitanja o EU izborima, vladinim mjerama, održavanju u isto vrijeme predsjedničkih i parlamentarnih izbora…

[pullquote align=”left”]Ponovit ćemo u svibnju šest mandata, bit će to naša apsolutna pobjeda, kazao je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice odgovarajući i na pitanja o EU izborima, vladinim mjerama, održavanju u isto vrijeme predsjedničkih i parlamentarnih izbora…[/pullquote]- U to ne sumnjam. Naša lista će na euro-izborima osvojiti najmanje 6 mandata kao i prošle godine i to bi bila apsolutna pobjeda, rekao je na rođendanskom događanju pod Velebitom, a nije izbjegao ni upit smatra li da će predizborna utrka za EU parlament biti prljava…

Nastojat ćemo s naše strane da kampanja ne bude prljava. To nam ne treba, mi smo ionako kvalitetniji sastav, a najnovija ponudu im i nije impresivna. Prema tome, nemamo razloga biti u poziciji vođenja prljave kampanje jer smo superiorni, već sada, ustvrdio je predsjednik HDZ-a.

Potom se osvrnuo i na svoj prijedlog da se spoje parlamentarni i predsjednički izbori, a za koji je ministar Slavko Linić komentirao da nema smisla.

Bilo bi to spasonosno rješenje i za koaliciju samu i za svih nas. Ništa nisu napravili u dvije i pol godine, a započeto ako završe doživjet će teški debakl. Pa njima bi trebala još barem dva ili tri mandata da uopće nešto smisle, čuo sam da imaju pripremne radnje za neke nove reforme, ali naravno ništa ne stignu napraviti. Mislim da bi najbolje bilo tu agoniju skratiti i završiti. Držim da bi bilo korektno prema poreznim obveznicima da to bude u vrijeme predsjedničkih izbora i da se na taj način uštedi 150 milijuna kuna, poručio je Karamarko i dodao da se vladajući olako „razbacuju s novcem kada su u pitanju manifestacije demokracije, kako bi rekao Milanović“, a dotaknuo se i predstavljanja vladinih devet mjera.

[pullquote align=”right”]Bilo bi, smatra Karamarko, spasonosno rješenje i za koaliciju samu i za svih nas, agoniju skratiti i završiti. Držim da bi korektno i najbolje prema poreznim obveznicima bilo da to bude u vrijeme predsjedničkih izbora i da se na taj način uštedi 150 milijuna kuna[/pullquote]- To je impresivno kao i dosadašnje mjere koje su poduzeli, prognoziram da će i nove doživjeti sličnu sudbinu, kao i raniji uspješni potezi, da budem ironičan. Prekasno su se sjetili, da su to iznijeli prije godinu i pol ili dvije mogli smo razmišljati o tome i očekivati rezultate, ali ovo je već gotova priča. Nekako nam izgleda kako je Vlada do kraja digla ruke od gospodarstva. Totalno je uspavana, da ne kažem pokojna. Čekamo samo da to netko objavi ili da nam priznaju sami, rekao je i dometnuo da je i „kreditni rejting smeće zadnjeg smeća“.

Dragi prijatelji, na djelu imamo jugonostalgiju i jugofiliju i to im treba jasno reći i ne dopustiti nikada više da oni koji cvile za Jugoslavijom vladaju Hrvatskom, kazao je predsjednik HDZ-a, nadopunivši kako Hrvatska demokratska zajednica ne želi poput SDP-a doći na vlast nepripremljena i sa rukama u džepovima.

HDZ već godinu dana radi na svom gospodarskom programu uz pomoć prijatelja iz njemačkog CDU-a u našem gospodarskom timu koji bi, kada HDZ uskoro osvoji vlast, trebao preporoditi RH. Nakon 1990., HDZ se opet nalazi pred povijesnom zadaćom i zato vas molim da kao i prije 24 godine i danas budete spremni na odricanja, da osobne interese stavite iza interesa domovine i HDZ-a. I onaj tko bude, kao neki prije, koristio stranku za osobne materijalne probitke, takvima neće biti mjesta s nama, u to budite uvjereni, naglasio je Tomislav Karamarko, ocijenivši pogrešnom interpretacijom novinara „navodnu kritiku“ koju je uputila stranačka mu kolegica i ekonomska stručnjakinja Martina Dalić navodeći u jednom dnevniku kako predloženi gospodarski program HDZ-a – oslonjen na gradnju podmorskih tunela, sustava navodnjavanja i kanala Sava-Dunav – ne može izvući zemlju iz krize jer se opet temelji na državnim investicijama.

Pročitajte ponovno pa ćete vidjeti da to nije tako rekla. Uočit ćete da se glavni naglasak stavlja na otvaranju i poticanju privatnog poduzetništva. Mogu se složiti s time da nas nikakvi podvodni tuneli neće izvući iz gospodarskih neprilika, ali svakako hoće navodnjavanje i odvodnja, proizvodnja hrane i izgradnja pruga, zaključio je prvi čovjek HDZ-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...