KK Zadar danas u 17:30 “kontra” Olimpije igra ključnu ABA utakmicu

Tradicija ni u aktualnoj sezoni nije iznevjerila navijače KK Zadar. Posljednje kolo ABA lige donosi ponovno „biti ili ne biti“ utakmicu „plavo- bijelima“, sada je na suprotnoj strani Union Olimpija. Nakon što su u Kragujevcu izgubili i dvanaestu u nizu trinaest zadnjih susreta košarkaši s Višnjika danas moraju pobijediti goste iz Dežele ako žele ostanak.

Poraz ih vodi natrag, u okrilje A-1 redovnog nacionalnog prvenstva. Da imaju iole kakvu šansu zadržavanja statusa mogu mladci iz Donatova i Krševanova grada zahvaliti Ciboni koja im je načinila veliku, možda i presudnu, uslugu savladavši Široki na Pecari, direktnog konkurenta. Da su slavili Hercegovci, Zadrani bi zbog slabijeg međusobnog skora, kufere spakirali već u minuli ponedjeljak. Nada, naravno, ne umire, čuda su- moguća.

Uglavnom, odluka o tome tko će se spasiti, a tko završiti kao „fenjeraš“ i ispasti iz regionalnog društva pada definitivno u nedjelju u 17.30, u SD Krešimira Ćosića.

[pullquote align=”left”]Nakon što su u Kragujevcu izgubili i dvanaestu u nizu trinaest zadnjih susreta košarkaši s Višnjika danas moraju pobijediti goste iz Dežele ako žele ostanak[/pullquote]- Moramo se svi skupiti, pobijediti Olimpiju i nadati se da će Igokea odraditi odličan posao i dobiti Široki. Njima je ta utakmica također važna, jer bi tako mogli eliminirati najvećeg konkurenta u borbi za ABA ligu u narednoj sezoni, s obzirom da će BiH imati samo jednog predstavnika. Naravno, mi se ne trebamo baviti njima, nego sobom, kazao je novinarima u optimističnom tonu uoči ogleda Rajko Vidaković, „kormilar“ domaćina.

Ekipa dočekuje Dan D i sraz motivirana, ali i s određenim problemima.

Filip Kraljević je upitan. Izostao je dva dana s treninga zbog uganuća zgloba. Isto tako, dva treninga propustio je zbog upale tetiva i Marko Ramljak. Na sreću, ostali su u kadru zdravi i orni zaigrati, a dosta smo na treninzima radili na koncentraciji budući da je evidentno kako padamo u završnicama. Puno smo radili i na mentalnoj snazi. Inzistirao sam da pred kraj treninga igramo najjače i da tada koncentracija bude najveća, otkrio je šef struke dok je Ive Ivanov naznačio da zadatak nije niti malo lagan.

[pullquote align=”right”]Ulaznice za utakmicu odluke možete kupiti na blagajni SC Višnjik od 10 do 17.30 sati, a cijena je karata između 20 – Gornje tribine i 100 kuna – VIP tribina[/pullquote]- Olimpija je odlična momčad. Uvjerljivo su nas dobili u prvom dijelu, ali ovo je posebna utakmica. Morat ćemo odigrati kao nikada. Dati ćemo maksimum, moramo, zaključio je kapetan najavu za dvoboj godine sa snažnim Slovencima.

Dakako da se očekuje podrška s tribina. Ukoliko ste podesili kazaljke na urama, ulaznice za utakmicu odluke možete kupiti na blagajni SC Višnjik od 10 do 17.30 sati, a cijena je karata: 20kn – Gornje tribine, 30kn – Prsten, teleskop, press tribina i- 100kn – VIP tribina.

Parovi 26. kola: Zadar- Union Olimpija, Igokea- Široki Primorka Cibona- Crvena zvezda Telekom, MZT Skopje Aerodrom- Radnički, Krka- Szolnoki Olaj, Mega Vizura- Budućnost VOLI i Partizan NIS – Cedevita.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...