Knjižnici u Božavi Zadrani u dva sata darovali 200 knjiga

U subotu su članovi Podružnice Zadar HNS-a organizirali akciju prikupljanja knjiga za buduću knjižnicu u Božavi. Tijekom dvosatne akcije na Narodnom trgu prikupljeno je dvjestotinjak knjiga. Cijela akcija traje i čitav slijedeći tjedan, a mole se građani da svoje pročitane knjige donesu u ured HNS-a, ulica Kraljskog Dalmatina 2, Zadar, iznad bivše gradske kavane ‘Central’.

Knjige će biti uručene mjesnom odboru Božava sa željom da se u budućim godinama poveća broj stanovnika, pogotovo djece kojima će možda upravo ta knjiga skratiti duge hladne zimske dane na tom otoku zadarskog arhipelaga.

[pullquote align=”left”]Tijekom dvosatne akcije na Narodnom trgu prikupljeno je dvjestotinjak knjiga. Cijela akcija traje i čitav slijedeći tjedan, a mole se građani da svoje pročitane knjige donesu u ured HNS-a, ulica Kraljskog Dalmatina 2…[/pullquote]Prethodno, na sjednici predsjedništva HNS-a podružnice Zadar, izražena je podrška izbacivanju iz stranke bivšeg predsjednika Radimira Čačića. Poštivajući Statut i odluke predsjedništva, odlučeno je da se u potpunosti podržava odluka Predsjedništva HNS-a o prestanku članstva Radimira Čaćića u HNS-u, navodi se u priopćenju iz Ureda HNS-a.

Na konferenciji će, pored Predraga Štromara, sudjelovati Vesna Sabolić, predsjednica Županijske organizacije HNS-a Zadarske županije , Nikola Kučiš, direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije (AZRA) i Marin Vučić, koji je pored Joze Radoša kandidat HNS-a na listi za EU Parlament.

Predsjednik Središnjeg odbora HNS -a i župan Varaždinske županije Predrag Štromar i direktor varaždinske razvojne agencija AZRA Nikola Kučiš posjetili su pak općine Kali i Galovac. Na sastanku u Općini Galovac, kojemu su prisustvovali načelnici Škabrnje i Ražanca, razgovaralo se o problemima u realizaciji razvojnih projekata. Budući da je Predrag Štromar i član Upravnog vijeća Hrvatskih voda, načelnici svih triju općina zamolili su pomoć u realizaciji projekata vezanih uz vodovodizaciju i odvodnju.

Štromar je obećao pomoć i uputio ih na varaždinsku razvojnu agenciju te je s direktorom Kučišem dogovorena suradnja. U posjetu Općini Kali, načelnik Duško Vidov goste je upoznao s razvojnim planovima i problemima u toj otočnoj općini. Razvoj ribarske luke, industrijske zone i komunalna infrastruktura projekti su za koje ta općina traži pomoć AZRA-e i njihovih stručnjaka. Iz HNS-a su naglasili kako su sredstva Europskih fondova za razdoblje 2014.-2020. spremna i. da će mnogi projekti krenuti u realizaciju u 2015. godini. Istaklo se da nedostaje stručnjaka u Hrvatskoj koji bi kvalitetno odradili pregovore sa EU fondovima. Tek 25 ljudi premalen je s obzirom na posao koji cijelu Lijepu našu tek očekuje u skorim mjesecima i godinama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...