“Krila Oluje”, kanaderi i migovi oduševili “klince” i “klinceze” iz Biograda

Prošlosubotnji Dan otvorenih vrata 93. zrakoplovne baze HRV i PVO-a, napose će ostati u lijepom i dugom sjećanju polaznicima biogradskog dječjeg vrtića. Naravno, ne samo njima, ali mali Biogradci su naročito stekli simpatije djelatnike baze, a doživljeno na vojnom aerodromu pretočili su i na predškolskim likovnim radovima.

Pa je prostor vrtića već sada pun crteža, kolaža i papirnatih dvokrilnih, četverokrilnih, a ima i šesterokrilnih modela raznoraznih zrakoplova. U kojima se doduše voze pokoji Gormit, Ben 10, Batman ili Superman, ali zamisao i želja jasni su svima.

[pullquote align=”left”]Pod vodstvom odgojiteljica Ivane Dominis i Božene Belamarić Brčić, uz pomoć Hotelske kuće “Ilirija” koja je za tu prigodu besplatno ustupila autobus, realiziran je edukativni i posebno zanimljiv obilazak[/pullquote]Inspiracija je, rekosmo, proistekla iz posjeta aero bazi Zemunik, a bila je to prilika koju su iskoristili mnogi, i oni najmlađi i „veliši“ u pratnji teta. Ideja o izletu potekla je iz vrtićke skupine “Mudre sove”, i odmah po tom prihvaćena kod ravnateljice Esme Brzić.

Na suglasnost roditelja za ovakav izlet nije trebalo dugo čekati, jer su brojni i sami željeli biti sudionici toga inače rođendanskog događanja. Tako je pod vodstvom odgojiteljica Ivane Dominis i Božene Belamarić Brčić, uz pomoć Hotelske kuće “Ilirija” koja je za tu prigodu besplatno ustupila autobus, ubrzo i realiziran edukativni i posebno zanimljiv obilazak.

[pullquote align=”right”]Mališane, njihove roditelje i tete iz vrtića dočekao je pukovnik Marinko Karačić s drugim suradnicima u bazi[/pullquote]Mališane, njihove roditelje i tete iz vrtića dočekao je pukovnik Marinko Karačić s drugim suradnicima u bazi, koji su im ljubazno i susretljivo odgovarali na sva pitanja i pokazali sve što ih je zanimalo, a zanimalo ih je puno toga. I to gotovo podjednako i dječake i djevojčice, kazale su nam njihove tete Ivana i Božena. Kanaderi i migovi, a posebno program pod nazivom “Krila Oluje”, kao i veliki američki transportni zrakoplov koji je za tu prigodu ostao u bazi dan duže, bili su u centru pažnje biogradskih mališana.

Puni dojmova i novih spoznaja oni će u vrtiću ali i svojim domovima o tom danu pričati i sjećati ga se još dugo, dugo vremena. Treba kazati kako su „limači“ pukovniku Karačiću koji im je zaželio dobrodošlicu uručili na dar sliku rukom izrađenih aviona u origami tehnici, dakako njihovih ruku djelo, na što su dobili veliku čestitku i ogroman pljesak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...