Kristijan Kapović: “Brojni građani Bratislave su naši Slovaci iz Vira”

Nastavlja se međunarodna turistička prezentacija otoka Vira i razvojnih projekata Općine Vir po kontinentalnim središtima. Drugog dana turneje po Slovačkoj i Mađarskoj predstavljanje se priredilo u ekskluzivnoj i otmjenoj dvorani Harmony Hall u hotelu “Carlton” u Bratislavi.

U društvu veleposlanika Republike Hrvatske u Slovačkoj Jakše Muljačića i direktorice Ureda Hrvatske turističke zajednice Nore Henterove, te u posve ispunjenoj prezentacijskoj dvorani, gostima i uzvanicima obratio se načelnik Općine Vir Kristijan Kapović:

[pullquote align=”left”]Pored prirodnih resursa i atrakcija, predstavljeni su prošlost otoka, osnovne činjenice iz njegova života, turistički i razvojni projekti koji su realizirani ili su u fazi realizacija[/pullquote]- Ukoliko se pitate zašto se po drugi put predstavljamo u glavnom gradu Slovačke, odgovor je samo jedan – vi ste nam dragi gosti. Kako mnogi međi vama posjeduju kuće za odmor smatramo vas virskim Slovacima ili Slovacima s otoka Vira, kazao je Kapović ističući zadovoljstvo porastom broja slovačkih turista na otoku koji su prošle godine dosegli rekordnih šest tisuća turističkih dolazaka i oko 47 tisuća noćenja.

Prirodne ljepote Vira, njegove brojne pješčane plaže i prirodne oaze s 85 posto nenaseljenog kopnenog i obalnog dijela, promovirao je nakon gledanja turističkog filma “Otok s dva lica” direktor općinskog poduzeća “Vir turizam” Zdenko Mičić. Pored navođenja prirodnih resursa i atrakcija, Mičić je govorio i o prošlosti otoka, osnovnim činjenicama iz njegovog javnog života i upoznao goste s turističkim i razvojnim projektima koji su realizirani ili su u fazi realizacija. Naveo je izgradnju vodovodne i kanalizacijske mreže, rekonstrukciju 133 godine starog svjetionika u luksuzni smještajni objekt s pet zvjezdica “Villa Lanterna”, kao prvi takav zahvat na nekom mediteranskom svjetioniku, potom izgradnju sportsko rekreacijskog centra kao budućeg nositelja sportskog turizma, gradnju hotela s četiri zvjezdice u centru mjesta, više marina na obalnom pojasu dugom pet kilometara i kampa za 6 tisuća korisnika.

[pullquote align=”right”]Pored veleposlanika Muljačića u društvu supruge i suradnika iz Veleposlanstva RH, kao i direktorice Henterove, na virskoj prezentaciji bili su brojni predstavnici slovačkih medija, turističkih agencija i turoperatora[/pullquote]- Baš sve što radimo ima za cilj uljepšati naš otok i gostima pružiti najbolju moguću uslugu, zaključio je Mičić na kraju izlaganja. Pored veleposlanika Muljačića u društvu supruge i suradnika iz Veleposlanstva RH te direktorice Henterove, na virskoj prezentaciji bili su brojni predstavnici slovačkih medija, turističkih agencija i turoperatora koji su prezentere virskog turizma nagradili pljeskom i dobrim raspoloženjem na domjenku u istoj dvorani. Uz načelnika Kapovića i direktora Mičića, službeni Vir predstavljali su još predsjednik Općinskog vijeća Miroslav Glavan i drugi vijećnici, dok je goste prezentacije zabavljala klapa “Vir”.

Glavni logistički posao i ruka podrške Viranima u slovačkoj metropoli na prezentaciji u “Carltonu” bio je virski Slovak inženjer Milan Bališ, a iz poduže liste gostiju i uzvanika izdvajamo predstavnika slovačke putničke agencije “CK More” Stanka Delića, inače Hrvata koji u Bratislavi živi već 30 godina, zatim Darinu Pollákovu i Moniku Mancovu iz turističke agencije “Satur Travel”, turističke agente Igora Hrapčara i Ladislava Hentera iz “Slovakia turist”, Liviju Čajovu iz “Elit Travel” agencije te Evu Hudecovu iz televizijske kuće “TA 3”.

Svi su posjetitelji i gosti prezentacije dobili poklon pakete “Ja volim Vir”, a od ulaza u hotelsko predvorje do dvorane Harmony Hall u “Carlton” hotelu pratilo ih je pet hostesa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...