Kuglači Zadra u finalu za naslov europskog prvaka!

Nedjelja, 30. ožujka, donosi dva događanja koja bi mogla ući u povijest sporta Donatova metropolisa, Jedan, na žalost, košarkaški, u negativnom kontekstu, makar se naravno nadamo da se neće zaista i zbiti, pa da grad ponovno ostane bez člana regionalnog basketaškog razreda, i drugi krajnje pozitivan, za koji se nadamo da će se uistinu i odviti, a tu su u prvom planu kuglači iste kratice kao i klub pod obručima- KK Zadar.

Potonji su u subotu navečer priredili pravu senzaciju i plasirali se u današnje finale Eurolige, nakon što su u dramatičnom polufinalu slavili nad favoriziranim Rot Weis Zerbstom i poslijepodne igraju za naslov najbolje momčadi kontinenta.

[pullquote align=”left”]Kuglači Zadra u subotu su navečer priredili pravu senzaciju i plasirali se u današnje finale Eurolige, nakon što su u dramatičnom polufinalu slavili nad favoriziranim Rot Weis Zerbstom i poslijepodne igraju za naslov najbolje momčadi kontinenta[/pullquote]U susretu poluzavršnice rezultatom 5:3 pobijedili su respektabilan sastav, aktualnog osvajača Svjetskog kupa, krcatoga njemačkim reprezentativcima. Protivnik u meču za titulu bit će mađarski Szegedi TE koji je jučer pak deklasirao naš Zaprešić 8-0.

Presretni smo, već smo sada napravili strašan podvig, pa Zerbst je bio veliki favorit s nizom klasnih i izvanserijskih kuglača. Kvartet domaća igrača a tu su im i Benedik i Stoklas. Naravno, ne mislimo sada stati i odustati, idemo dalje odmah. Pokušati najviše, spremni smo, u formi, izrazito motivirani i idemo po iznenađenje Final Foura, bez ikakvog imperativa i opterećenja. Došli smo po medalju, medalja je osvojena. Fešta na Mocirama je ionako zagarantirana, kaže kapetan Mario Baljak.

Inače, Andrej Kovač i Matko Bulka bili su izvrsni, Kovač je srušio 670 čunjeva a Bulka 662.

Kako bilo, Zerbst i Zaprešić u 13 sati i 15 minuta igraju za treće mjesto, dok je finale turnira između Zadra i Szegeda na rasporedu u 15 sati i 45 minuta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...