Ljubav prema maslinarstvu učenika “Stanka Ožanića”

Nakon četiri dana trajanja u nedjelju se, između ostaloga i podjelom nagrada najboljima, zatvara Noćnjak 2014. Uistinu bogati program manifestacije uključio je znanstveno-stručni skup, sabor maslinara i uljara, praktično maslinarstvo u masliniku, burzu, stručno vođene degustacije i prezentacije maslinovih ulja, sajam strojeva, opreme i repromaterijala za maslinarstvo i uljarstvo, niz predavanja i radionica.

Početak događanja i ove godine su pjesmom obilježili članovi zbora Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića Zadar, čiji polaznici su se posebno pripremili pa su na edukativnoj radionici o maslinovom ulju, predstaviti svoje proizvode i radove, koje su napravili u sklopu nastavnih aktivnosti praktičnoga rada unutar svoje školske zadruge Vridne ruke, za što su redom dobili pohvale desetina sudionika.

[pullquote align=”left”]Polaznici su se posebno pripremili pa su na edukativnoj radionici o maslinovom ulju, predstaviti svoje proizvode i radove, koje su napravili u sklopu nastavnih aktivnosti praktičnoga rada školske zadruge Vridne ruke, za što su dobili pohvale desetina sudionika[/pullquote]Kako je glavna tema maslina i maslinovo ulje, đaci su na svom štandu predstaviti čokoladnu tortu s maslinovim uljem, čabatu s maslinovim uljem, grisine s maslinovim uljem i kruh s maslinovim uljem, a dio pekarskih proizvoda pripremili su u suradnji s tvrtkom Vražap.

Kod prehrambenih proizvoda još su predstavili sok od cikle, džem od šljiva i paštetu od tune s maslinama. Tu su i originalni magneti na temu masline s QR kodom škole, ispletene maslinove grančice i bookmarkere (straničnjaci) koje učenici izrađuju unutar školskog kurikuluma slobodnih aktivnosti Latica.

Sunčano i lijepo vrijeme proteklih dana učenicima Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića poslužilo je za izvođenje praktičnog nastavnog dijela. Tako su obavili rezidbu  maslina na okućnici srednje strukovne škole Vice Vlatkovića.

Ogledno predavanje uz prezentaciju održao je poljoprivredni savjetnik Zvonimir Vlatković, a učenici su pozorno pratili. To je izvrstan primjer dobre suradnje među srednjim školama u Zadarskoj županiji, a učenici smjera Opći poljoprivredni tehničar kroz praktični rad na terenu stječu potrebno znanje i iskustvo koje će im poslužiti u njihovim budućim zanimanjima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...