Luka Bujas: “Križevci će uvijek biti u mom srcu, baš kao i Zadar!”

Trebala je to lani biti tek nova skalina u trenerskom ‘školovanju’ mladog –i nedvojbeno perspektivnoga- još jednog košarkaškog stratega iz Krševanova metropolisa.

Nakon Ljetne lige i Starigrada, pa Otoka Ugljana, ne tako davno nadareno ‘novinarsko pero’ – ali i iznimno nadareni igrač kojeg je izvan parketa ostavila iznenadna zdravstvena tegoba- preuzeo je u jesen 2012. omladinski pogon Križevaca, da bi prije točno 12 mjeseci uskočio i na ‘užarenu’ klupu seniora kluba.

Luka Bujas- 26-godišnji Zadranin- proživljavajući u drugim sredinama -na žalost dugovječnu- sudbinu brojnih gradskih i županijskih talenata za koje u rodnom mjestu-‘tradicionalno’- nema isuviše potpore i razumijevanja- postao je pravo otkriće među ‘basketaškim’ HR ‘kormilarima’. Pridobio je u kratkom roku povjerenje uprave i srca navijača malog sportskog kolektiva. Momčad koja je zimu 2013. dočekala na začelju A-1 poretka doslovno se preporodila.

[pullquote align=”left”]Luka Bujas- 26-godišnji Zadranin- proživljavajući u drugim sredinama -na žalost dugovječnu- sudbinu brojnih gradskih i županijskih talenata za koje u rodnom mjestu-‘tradicionalno’- nema potpore i razumijevanja- postao je lani pravo otkriće među ‘basketaškim’ HR ‘kormilarima'[/pullquote]Pripreme su obavljene maksimalno ozbiljno, u test utakmicama savladani su respektabilni suparnici i time se namah dalo na znanje da ‘operacija ostanak’ ne mora biti i ‘nemoguća misija’. Potvrda potencijala i dobrog rada stožera stigla je vrlo brzo u prvenstvenim ogledima.

Luka je sačuvao prvoligaški status ekipe, a istovremeno je u prvu momčad uveo niz mladih imena iz svog dotadašnjeg juniorskog pogona, s kojim je već neko vrijeme postizao sjajne rezultate (poluzavršnica prvenstva RH). I ove sezone juniori su ponovo prvaci i upravo se spremaju na regionalnu završnicu natjecanja. No, bez Bujasa…

Dosadašnji mladi trener križevačkih ‘žabaca’, podnio je neopozivu ostavku na mjesto prvog čovjeka struke seniora i juniora Križevaca. Razlozi ostavke su osobne prirode i UO kluba prihvatio ju je uvažavajući i poštujući sve razloge koje su „kormilara“ naveli na taj postupak.

[pullquote align=”right”]Dosadašnji mladi trener križevačkih ‘žabaca’, podnio je neopozivu ostavku na mjesto prvog čovjeka struke seniora i juniora Križevaca. Razlozi ostavke su osobne prirode i UO kluba prihvatio ju je uvažavajući i poštujući sve razloge koje su „kormilara“ naveli na taj postupak[/pullquote]Upravni odbor kluba posebno ističe da su rezultati, a i trenutno mjesto u A1 poretku u potpunosti u okviru očekivanja, poglavito u delikatnoj situaciji kada je klupsku vodstvo donijelo dalekosežne odluke vezane uz pomlađivanje prve ekipe, pa čak, ako treba i na uštrb rezultata i nikako nisu razlog razlaza Bujasa i ‘žabaca’.

UO kluba vrlo će brzo predstaviti i novog trenera prve momčadi, a Lukino će mjesto kod juniora preuzeti Mat Bolčić, njegova dosadašnja desna ruka. Najmlađi prvoligaški trener u kratku se klupsku povijest Križevaca upisao velikim slovima i sigurni smo da će zauvijek ostati jedan od ‘žabaca’. A imamo osjećaj da ćemo se još sretati. I Lukina je – baš kao i naša – košarkaška priča tek počela, napisali su na službenim stranicama kluba.

 

Bujas za naš portal komentira:

Ne bih previše o razlozima. Hvala klubu na prilici koju sam dobio, da kao mlad trener vodim jednu prvoligašku momčad. Dao sam klubu svoj maksimum. Nadam se da će ostati u ligi i želim im sve najbolje, zaista. Situacija je dobra, imati će do kraja dvije pobjede vise od Broda u Ligi za ostanak i nadam se da će sezona završiti očuvanjem prvoligaškog statusa, sto je i bio cilj uoči starta prvenstva. Križevci su moj drugi dom, kao grad i klub u mom srcu će uvijek imati posebno mjesto, budući da je to sredina u kojoj sam stvorio svoje trenersko ime i koja mi je dala šansu koja se rijetko ukazuje mojoj generaciji i koja se ne propušta. Sad se želim odmoriti neko vrijeme a onda opet pronaći posao među košarkaškim klubovima. Već imam nekih naznaka ali ne bih o tome dok se ne ostvari, još je sve u pregovorima. Moram naglasiti kako sam se s klubom rastao u prijateljskim odnosima, nisu pale teške riječi ili svađa, baš sve je bilo ekstra korektno, naglašava Luka Bujas. Talentirani stručnjak je slobodan. Eto, poziva.

 

Možda KK Zadar?

Ne bih ni o tome sada

Ipak, kaže Luka, poziv Zadra na bilo koji način nikada se ne odbija.

Zadar je Zadar i ako se dogodi, ukaže li se prigoda, to je vrh svakog trenera, kao i san svakog mladog Zadranina i košarkaša, poručuje Bujas.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...