Marin Begović i Mile Čakarun bez premca u dvojcu bez kormilara

Poznaje li se dan po jutru i kraj sezone po njezinu početku, onda bi 2014. mogla biti izuzetno uspješna za izvrsni seniorski dvojac VK Jadran. Tradicionalna Proljetna daljinska regata u Zagrebu bila je naime prva ovogodišnja provjera za perspektivni sada seniorski tandem s Lipotice, a okončana je na Jarunskom jezeru na najbolji način-  s daleko najboljim postignutim vremenom među dvojcima bez kormilara.

Marin Begović i Mile Čakarun najbrže su prošli 8.000 metara dugu stazu, za 30.44.96, s prosjekom 00:57:66 na 250 metara, ostavivši iza sebe prvu i drugu postavu Mladosti ZG, Stjepana Matića i Karla Udovičića (30:58:49) i Krešimira Kavčića i Marijana Filipovića (31:27:65), potvrđujući konstataciju o odlično odrađenim pripremama.

[pullquote align=”left”]Proljetna daljinska regata u Zagrebu bila je naime prva ovogodišnja provjera za perspektivni sada seniorski tandem s Lipotice, a okončana je na Jarunskom jezeru na najbolji način- s daleko najboljim postignutim vremenom među dvojcima bez kormilara[/pullquote]- Marin i Mile uspješno su startali u sezonu nakon zaista dobro odrađenih priprema u Zatonu i unatoč činjenici što je Marin imao malih problema s zdravljem pa je jedan dio priprema odradio nižim intenzitetom. Ovogodišnja zima nije bila hladna kao neke protekle pa se napravilo dosta kilometara na vodi i u proteklom razdoblju između dvaju priprema, tvrdi Petar Milin, trener stoljeće starog veslačkog kluba.

Minule pripreme su iskorištene kao jedan mikrociklus pred početak nove sezone pa su seniori odradili desetodnevni program, dok će juniori imali nešto kraće pripreme zbog odlaska na regatu Kupa Dalmacije pod obroncima Marjana.

Na redu su sada pripreme za prvu regatu na standardnoj dužini 2000 metara, također u Zagrebu, na Jarunu, a nakon toga slijedi i nastup na našoj najvećoj međunarodnoj regati Croatia openu koja će se podno Sljemena održati početkom travnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...