Ministar Hajdaš Donić pozvao na natječaj za luku Zadar

Ministar Siniša Hajdeš Dončić pozvao je u Londonu potencijalne investitore na natječaj za koncesiju u luci Zadar. Učinio je to na panelu organiziranom u okviru Investicijskog foruma pod nazivom „Ulaganja u infrastrukturu u Zapadnom Balkanu i uloga privatnog sektora“.

Trenutno nam je otvoren natječaj za koncesiju u luci Zadar, gdje smo kao država sagradili infrastrukturu, lučku, cestovnu i željezničku, ali ćemo privatnom investitoru prepustiti putem koncesije gradnju i upravljanje terminalom, riječi su ministra pomorstva, prometa i infrastrukture izrečene među ostalim, na Investicijskom forumu EBRD-a.

Hajdaš Dončić je u Londonu na Investicijskom forumu EBRD-a boravio pod vodstvom premijera Zorana Milanovića, kao član izaslanstva Vlade RH. Europska investicijska banka prati niz hrvatskih infrastrukturnih projekata iz područja cestovnog, željezničkog i pomorskog prometa i zahvaljujući dobrim dosadašnjim iskustvima, zainteresirana je financijski ih pratiti i u budućnosti, a kao moćna institucija na Forumu okuplja mnoštvo potencijalnih investitora.

Ministar Siniša Hajdaš Dončić, kako prenosi Zadarski list, naglasio je da su upravo projekti kojima se ulaže u prometnu infrastrukturu ključni za ovu Vladu budući oni ujedno daju i najveći multiplikativni učinak na gospodarstvo i turizam. Istodobno, ulaganje u projekte unapređivanja i gradnje prometne infrastrukture i unaprjeđenje usluga prijevoza ne samo da podižu svakodnevnu kvalitetu života građana jedne zemlje, nego i na razini regija i Europske unije stvaraju napredne prometne mreže uz koje se dugoročno razvija poduzetništvo i ukupno gospodarstvo RH.

Trenutno nam je otvoren natječaj za koncesiju u luci Rijeka, gdje smo u potrazi za koncesionarom komercijalnog terminala. Uskoro ćemo i u luci Dubrovnik krenuti s natječajem za koncesionara putničkog terminala. Uspješno smo završili po modelu JPP-a koncesiju Zračne luke Zagreb, a tim smjerom ćemo razvijati i neke iz reda manjih zračnih luka poput Osječke, koja ima dobar potencijal razvoja i u putničkom i u teretnom prometu i može biti interesantan i za privatne ulagače, poručio je ministar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...