MIP jednoglasno skinuo imunitet Željku Sabi

Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je i bez rasprave skinulo saborski imunitet SDP-ovu saborskom zastupniku i vukovarskom gradonačelniku Željki Sabi na zahtjev DORH-a. Zahtjev je stigao u petak u poslijepodnevnim satima, a iako je Sabi već skinut imunitet, to vrijedi samo za kazneno djelo za koje je tada dano odobrenje, a budući da mu se sada pripisuje još jedno kazneno djelo, MIP se mora ponovno očitovati.

– Istraga je završena 20. ožujka i u roku od 15 dana treba se podići optužnica, tako da smo tu u roku – kazala je predsjednica MIP-a Gordana Sobol. Sabu se tereti za kaznena djela protiv imovine pronevjerom te kazneno djelo protiv službene dužnosti poticanjem na zlouporabu položaja. U prvom dijelu optužnice tereti ga se za da je od srpnja 2005. godine do kraja rujna 2009. godine nezakonito zadržao za sebe 76.567 kuna od novca za organizaciju ljetovanja za vukovarsku djecu i odrasle.

Podsjetimo, kaznenu prijavu protiv Sabe zbog toga je podnio bivši član SDP-a Ivica Žulj još 2007. godine, i ona je 2012. dopunjena novim informacijama. U drugom dijelu optužnice tereti ga se da je od direktora gradske tvrtke Komunalac Vukovar tražio da zaposli Srđana Šijakovića iako je znao da su sva radna mjesta u toj tvrtki popunjena.

Prije mu je skinut imunitet zbog pokušaja podmićivanja HDZ-ove vijećnice Marije Budimir kojoj je, da bi osigurao većinu u Gradskom vijeću, nudio 50.000 kuna i razne povlastice da prijeđe u SDP. Taj je razgovor Budimir tajno snimila i prihvaćen je kao dokaz u procesu koji se protiv njega vodi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...