Na Brač i PH putuju Zadrani Mate Nemarić i Danijel Krizman

Koktel „Y“ Šibenčanina Tomislava Staničića ponio je prvu nagradu i proglašen najboljim na jubilarnom 20. po redu regionalnog natjecanja barmena “Maraska kup”, održanomu hotelu Kolovare, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Zadra.

Svoje znanje, umijeće i vještinu u miješanju koktela pokazalo je 11 barmena. Na Brač, na državno prvenstvo, putuju i Zadrani – drugoplasirani Mate Nemarić s koktelom „Kapuleta“ i Danijel Krizman, koji je osvojio nagradu za stručni rad, proces pripreme koktela. Treća pozicija također je ostala u Krševanovu gradu- u rukama Camille Corrieri za koktel „X“.

Stručnu ocjenjivačku komisiju činila su tri poznata ugostiteljska djelatnika – Andrija Sikirić, Nediljko Stančić i Miljenko Stanić. Natjecanje je bila prilika da okupljeni vide sve novosti u svijetu koktela i da se upoznaju s najnovijim trendovima u pripremanju alkoholnih ili bezalkoholnih mješavina pića. Tako si i dalje iznimno popularni kokteli sa svježim voćem, a popis, ako se pitate, predvodi vjerojatno najpopularniji koktel na svijetu – „Mojito“, pa…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...