Nikpalj: “Rezultat nije bajan, ali smo pružile dobar otpor!”

U 21. kolu prve ženske košarkaške lige, igračice Zadra očekivano su izgubile od ekipe Medveščaka, koje su prije dva kola dobile i vodeću momčad lige, Novi Zagreb. Znala je trenerica Zadra da bodove u ovom susretu tražiti ne može, a konačnih 50:90 i nije neko preveliko iznenađenje. Kako i sama Mazija kaže, utakmica protiv Omiša u idućem kolu je ona koja je važna i koja će pokazati konačnu poziciju na tablici, a do tada će se u redove domaćih vratiti i ponajbolja u utakmici protiv Raguse, Glorija Sikirić. Na domaću igru se osvrnula i igračica Zadra, Lara Nikpalj, te je izrazila žaljenje zbog neigranja Sikirić, koja je bodrila suigračice s tribina.

Mi smo se za ovu utakmicu spremale. Odigrale smo bolje nego u Zagrebu, nedostajala nam je Glorija Sikirić u rotaciji. Odigrali smo dobro, ali je Medveščak čvrsta ekipa. Rezultat nije bajan, ali smo pružili dobar otpor, rekla je Nikpalj.

Zadranke su u susret krenule u nešto izmijenjenoj formaciji, odnosno Marin na poziciji playa, Nikpalj i Erlsan na pozicijama beka, dok su pod košem bile sve bolje mlade snage Zadra Bodrožić i Marta Erslan. Ipak, jaki Medveščak pronalazi odgovor na sve pokušaje Zadranki. To je u konačnici rezultiralo porazom, ali i odličnim postotkom šuta Antonije Erlsan (za dva 4/6, za tri 4/6) te s 20 postignutih poena. Za svaku pohvalu je potez Mazije, koja ovog puta svim igračica pruža pokoju minutu u igri. Tako se mlada Sara Frakin s dva pogotka iz igre upisuje na listu strijelaca. Trenerica Marija Mazija je također izrazila zadovoljstvo što su sve cure imale priliku odigrati koju minutu, te je čestitala Medveščaku na odličnoj igri, a također se zahvalila i navijačima.

Zahvalila bi se svima koji su nas pratili ovu sezonu i onima koji vide jedinstvo ovih cura i nadam se da će ovako i ostati, zaključila je.

Ima trenerica Mazija pravo. Svatko tko je odgledao partiju Zadranki ove sezone potvrdit će složnost i zajedništvo kod ove ekipe koja može iznenaditi i najjače momčadi lige. A ono zadarsko srce koje se bori na terenu zasigurno privlači publiku u popunjenu pomoćnu dvoranu na Višnjiku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...