Novi Bokanjac ne da tron poretka, preokret Pristana

Finiš prvenstva kakav se samo poželjeti može, kakao se to kaže u nekim epitetima sklonim sportskim redakcijama, „melem za sladokusce“, događa se u 1. ligi županijskog pikada. Premda novom pobjedom i s nova tri boda momčad Novog Bokanjca već polako može otvarati šampanjac za prvaka Zadarske županije, ništa se definitivno ne zna.

Do kraja su prvenstva preostala tri kola a N.Bokanjac čuva prednost od jednog boda ispred Sukošanskog Barbe i ne namjerava ga ispustiti. Kako su protivnici N.Bokanjcu- Vidikovac, Down Town i Pristan, ekipe koje mogu dobro odigrati ali su kvalitetom ipak dosta iza Bokanjana, teško je očekivati da će igrači pod vodstvom Nina Barića negdje kiksati. Međutim, pričekajmo ipak još tri kola.

Posljednju pobjedu N.Bokanjac je ostvario na domaćem terenu i to protiv Zemunika s 9:7. Na brzinu su domaći došli do nedostižne prednosti od 9:1 a onda su dopustili i gostima da se razmašu i ublaže poraz.

Barba iz Sukošana se neće predati bez borbe, to je razumljiva stvar. Uz uvjerljivih 11:5 slavili su dečki protiv Vidikovca i tako zadržali teoretske šanse u utrci za naslov prvaka. Barbu do kraja natjecanja očekuju nešto zahtjevniji suparnici, prije svega Liberty i Jazine, pa mladići moraju biti potpuno koncentrirani i u dobroj formi. Da bi i teoretski osvojili drugo mjesto i na taj se način plasirali na završnicu prvenstva Hrvatske, Sukošancima nedostaje još jedan punat.

– Na treće mjesto se nakon serije pet pobjeda za redom probio Plovanijski 3M. U derbiju kola potpuno su domaćini nadigrali Liberty sa Bilog Briga i to s vrlo uvjerljivih 12:4. Pobjednike je vukao Mateo Iveljić dok je u redovima gostiju raspoložen bio Petar Kamber. Od petog do četrnaestog kola, Liberty je uglavnom držao treću poziciju, iza nedodirljivih N.Bokanjca i Barbe da bi nakon ovog kola tu poziciju prepustio 3M-u ali uz opasnost da ih prestigne i postava Jazina, ističe agilni tajnik pikado saveza Toni Frleta.

Veliku pobjedu ostvarili su igrači Down Towna koji su upravo savladali aktualne prvake, Jazine, sa minimalnih 9:7. Iako su domaći vodili sa čak 8:2, pobjedu su iščupali tek u finišu nakon pobjede Roka Smoljana nad imenjakom Sturnelom. Velika tri boda zalog su sigurnosti opstanka u društvu prvoligaša.

Kakav su preokret izveli igrači Pristana na gostovanju kod Zare, rijetko se viđa. Nadoknadili su vodstvo domaćih 7:2 i na kraju slavili s 9:7. Preokret su kreirali Šime G. Buterin i Ivan Mikas a velike zasluge ima i Brane Batur koji je jedini savladao kapetana Zare, Slavena Mateka. Pobjedom su igrači iz Sv. Filipa i Jakova gotovo osigurali ostanak dok će o putniku u kvalifikacije odlučivati Zemunik i Zara. Zemunik možda ima nešto lakše protivnike do kraja ali će morati svojski zapeti kako bi došli do bodova koji ima znače ostanak.

 

 

Barba – Vidikovac 11:5

Barba: B.Smolić 4:0, A.Krnić 4:0, D.Stipčević 0:2, I.Pavić 1:2, J.Jerak 2:0, N.Lončar 1:0

Vidikovac: M.Čolak 2:2, I.Matak 1:3, R.Skroče 1:3, L.Matak 0:4

Nakon što su momci ispustili vrh prvenstvene ljestvice Sukošanski Barba je ipak smogao snage i lakoćom porazio goste s Vidikovca. Konačnih 11:5 dokaz je da se Sukošanci nisu oprostili od borbe za naslov ali moraju dočekati eventualni kiks Novog Bokanjca. Ante Krnić i Božo Smolić su odradili većinu posla, donijeli su Barbi svih osam mogućih pobjeda i pri tom uštopali prvog igrača gostiju Ivana Mataka kojeg su limitirali na samo jednoj pobjedi. Od početka su Sukošanci krenuli silovito i nakon prvog kruga vodili 3:1 a uskoro i 5:1. Malu stvaralačku pauzu Barbe iskoristili su I.Matak i M.Čolak i smanjili na 5:3 ali to je bilo sve od Vidikovca. Do kraja susreta prednost na strani Sukošanaca je samo rasla do konačnih 12:4. U redovima domaćih B.Smolić, A.Krnić i J.Jerak bili su suparnicima nerješiva enigma.

 

N.Bokanjac – Zemunik 9:7

Iako konačni rezultat to ne otkriva, N.Bokanjac je lakoćom došao do novih bodova. Brzopotezno su ostvarili prednost 9:1 a onda ubacili u igru rezervne igrače i dopustili gostima slavlje u čak šest posljednjih utakmica. Ipak, ne treba biti previše kritičan u ovom trenutku jer ono što su namjeravali, igrači N.Bokanjca su i proveli u djelo, a to je pobjeda i nova tri punta koji ih drže načelnoj poziciji tri kola prije kraja prvenstva.

 

Zara – Pristan 7:9

Zara: S.Matek 3:1, M.Lacić 2:2, Ž.Šarić 0:4, A.Kezić 2:2

Pristan: Š.G.Buterin 3:1, B.Batur 2:2, I.Mikas 3:1, V.Eškinja 0:2, M.Zelanto 1:1

Zara se je serijom od deset kola bez osvojenog boda dovela u situaciju kojoj se nitko nije nadao a to je borba za opstanak. Na svom terenu dočekali su Pristan a pobjeda je i jednoj i drugoj momčadi značila gotovo siguran ostanak u prvoligaškom društvu, bez pakla kvalifikacija. Nakon dugo vremena igrači Zare dobro otvaraju susret, nakon prvog kruga vode 3:1, a na polovici utakmice je već 6:2 za domaće. Kad je Slaven Matek svojom trećom pobjedom doveo Zaru u vodstvo od 7:2 gotovo da su upisali nova tri boda ali tu utakmici nije niti blizu bio kraj. U redovima gostiju potpuno su se razigrali Šime G.Buterin i Ivan Mikas i malo po malo prednost Zare se počela topiti i do kraja trećeg kruga je Pristan uspio smanjiti na 7:5. Kada je Brane Batur uspio domaćem kapetanu, S.Mateku, nanijeti prvi poraz čime Pristan došao minimalan zaostatak od 7:6 to kao da je svezalo ruke domaćim igračima.

– Do kraja nisu uspjeli osvojiti niti set iako su u nekoliko navrata imali i po nekoliko serija na izlazu. M.Lacić nije igrao loše protiv Š.G.Buterina ali igrač gostiju izlazi u dvije strijele sa 114 za izjednačenje na 7:7. Žkapetan gostiju, V.Eškinja osjeća da ne igra dobro i umjesto sebe u vatru gura M.Zelanta koji mu to vraća pobjedom protiv Ž.Šarića za prvo vodstvo gostiju, 7:8. U toj partiji Ž.Šarić je promašio gomilu strijela na izlazu i ima za čim žaliti. Da tu ne bude kraj Zarinim mukama pobrinuo se Ivan Mikas koji je u posljednjoj partiji slavio protiv do tada vrlo dobrog A.Kezića i donio Pristanu veliku pobjedu vrijednu, vjerojatno, ostanku u prvoj ligi. Kakav preokret Pristana, prepričava dramu Frleta.

 

Down Town – Jazine 9:7

Down Town: J.Smoljan 3:1, D.Jovan 2:2, D.Marušić 2:2, R.Smoljan 2:2

Jazine: I.Zubčić 3:1, T.Pleslić 0:1, D.Krizman 2:2, R.Sturnela 0:4, M.Bencun 2:1

Najveću pobjedu u svojoj kratkoj povijesti izvojevali su igrači Down Towna i to protiv još uvijek aktualnog prvaka Zadarske županije, momčadi Jazina. Već nekoliko kola Down Town igra vrlo dobro a napokon im se trud i isplatio. Jazine su prije utakmice bile malo u dilemi oko prve postave, D.Krizman nije u pravoj formi ali je M.Bencun bio bolestan pa je priliku umjesto njega dobio Tomislav Pleslić. Uraganski početak Down Towna, J.Smoljan, D.Jovan i D.Marušić dovode domaće do prednosti od 3:0 prije nego li je I.Zubčić iz redova Jazina uspio pobjedom protiv R.Smoljana prekinuti taj niz. U drugom krugu ista priča, jedino I.Zubčić uspjeva slaviti protiv domaćih a njegovi su suigrači ponovo poraženi u ostale tri partije. Velikih 6:2 za Down Town.

Nakon što je J.Smoljan uspio savladati jedinog raspoloženog igrača gostiju, I.Zubčića, a potom i D.Jovan slavi protiv R.Sturnele, prednost domaćih je otišla na ogromnih 8:2. Nije da gosti nisu imali svoje šanse ali malo promašaji na izlazu i odlična igra domaćih rezultirala je ovim rezultatom. Jesu li se u tim trenucima igrači Down Towna opustili ili su se prestrašili pobjede nije jasno, ali Jazine kreću u veliku seriju. I.Zubčiću se pridružuju M.Bencun koji je zamijenio T.Pleslića i D.Krizman i Jazine stižu na 8:7. Sreća po Down Town da u redovima Jazina Roko Sturnela igra najgori meč karijere jer se takav ne uspjeva othrvati domaćem kapetanu Roku Smoljanu i Down Town slavi sa minimalnih ali slatkih 9:7. Prvi put u karijeri Roko Sturnela je poražen sva četiri puta u jednoj utakmici.

 

3M – Liberty 12:4

3M: M.Iveljić 4:0, G.Salopek 2:2, I.Labor 3:1, T.Frleta 2:1, L.Ađanski 1:0

Liberty: P.Kamber 3:1, I.Pavlović 0:2, M.Bašić 1:1, D.Paravinja 0:4, I.Ražnjević 0:4

Trebao je to biti derbi, najneizvjesnija utakmica ovog kola ali već nakon prvog kruga, nakon što su D.Paravinja protiv I.Labora i I.Ražnjević protiv T.Frlete propustili ostvariti pobjede promašajima na izlazu, utakmica poprima jednosmjeran tijek. Svaki krug domaći su dobili sa 3:1 sve do konačnih 12:4. 3M nije dopustio gostima da razviju svoje poznate pobjedničke serije jer su svojim redovima ovoga puta imali sve raspoložene igrače. M.Iveljić bio je prvo ime utakmice sa sve četiri pobjede a u vrlo dobrom svijetlu se pokazao i Ivica Labor. Kod gostiju prolaznu ocjenu zaslužuje jedino Petar Kamber. Ima ekipa koje nekome jednostavno ne pašu a to je za Ivana Ražnjevića 3M. U prošloj sezoni u dvije utakmice imao je protiv njih 0:7 a niti ovih 0:4 nisu nikakav pomak.

Treba spomenuti i pobjedu mladog Luke Ađanskog nad Denisom Paravinjom. Ne samo da je 3M uzeo tri boda nego je i nadoknadio poraz od 6:10 iz prvog dijela tako da u nekom možebitnom krugu imaju pradnost nad ekipom s Bilog Briga. Velikom pobjedom nad Libertyjem ali i neočekivanim porazom Jazina, 3M se probio na treće mjesto poretka.

Rezultati 15. kola: Barba- Vidikovac 12-4, 3M- Liberty 12-4, Pristan – Zara 9-7, Down Town- jazine II 9-7 i N. Bokanjac- Zemunik 9-7.

 

Najava 16.kola:

Vidikovac – N.Bokanjac … sve osim pobjede gostiju bilo bi prvorazredno iznenađenje. Ne zato što je Vidikovac loša momčad, dapače, nego jer N.Bokanjac ne smije ispustiti niti bod ako žele biti prvaci ove sezone. Igrači N.Bokanjca Š.Buterin, I.Buterin i T.Markić su u vrhunskoj formi i Vidikovac će ih teško zadržati.

Zemunik – Down Town … velika pobjeda iz ovog kola daje za pravo Down Townu da rasterećeno idu na gostovanje u Sokošan. Zemuniku su bodovi nužnost ali će morati odigrati odličnu momčadsku utakmicu. M.Šarić, D.Čanković i J.Ražov moraju odigrati u vrhunskoj formi a velika uzdanica im može biti sve bolji A.Marušić. Za goste će vući Smoljani, Roko i Josip ali nešto će se pitati i D.Marušića.

Jazine – Pristan … iako je Pristan ove sezone već namučio favorite poput Barbe i 3M-a, u grotlu Jazina teško mogu do bodova. Jazine nisu odustale od trećeg mjesta ali morati će ozbiljno shvatiti ovu utakmicu ukoliko žele do tri nova boda.

Zara – 3M … kriza Zare je dotakla dno dok je 3M u velikoj seriji. Ne zaboravimo da je Zara prije dvije sezone bila kobna za Jazine a niti pobjede protiv 3M-a nisu im strane. Ako se kod domaćih Ž.Šarić pod hitno ne trgne Zara nema što tražiti jer u redovima gostiju odlično igraju M.Iveljić, G.Salopek i T.Frleta.

Liberty – Barba … derbi kola u kojem će Liberty pokušati nadoknaditi propušteno iz ovog kola i poraz od 3M-a. Ekipa s Bilog Briga će na krilima vatrenih navijača i Petra Kambera pokušati iznenaditi favorizirane goste ali Sukošancima ništa osim pobjede nije u planu jer bi novim gubitkom bodova izgubili svaku šansu za prvo mjesto i titulu prvaka.

Trenutni poredak: N. Bokanjac 40, Barba 38, 3M 30, Liberty 29, Jazine II 27, Vidikovac 23, Down Town 13, Pristan 10, Zara 8, CD Zemunik 7.

 

Druga pikado liga

U 21.kolu su se sastali: Magnum- Voštarnica 10-6, Gorica- GM 1-15, Krigla- Azzuro 9-7, Calypso- Down Town II 11-5, Radovin- LA 7-9, Trata Kali je bio slobodan.

Četvrtu utakmicu za redom Magnum upisuje pobjedu i tri boda. Na početku se Voštarnica predstavila u solidnom izdanju, gosti su vodili 0:2, 1:4 i 2:5 ali kad su Magnumovci ušli u ritam zaredali su sa pet pobjeda u nizu te na kraju slavili s 10:6. Ponovo na krilima T.Pavlovića i G.Cindrića (po tri pobjede) Magnum dokazuje da se na njih u slijedećoj sezoni mora ozbiljno računati.

GM je očito prebolio krizu u koju su upali nakon poraza od Montija i u tri posljenja kola su upisali isto toliko pobjeda što ih ostavlja u utrci za drugo odnosno treće mjesto. Protiv fenjeraša Gorice kompletna momčad GM-a je odigrala odlično (S.Miša, M.Tršić, M.Bašić, I.Grubić) dok je jedinu pobjedu ispustio Š.Režan kojeg je savladao Ivan Banić te time spasio Goricu od potpune blamaže kontra GM-a.

Calypso je također u igri za jedno od dva mjesta koje bude nadu u prvoligaški status a u ovom kolu su bez većih problema savladali drugu ekipu Down towna. Ispitivanje snaga i neizvjesnost je potrajala do 4:4 a tada domaćini ubacuju u višu brzinu i jure do konačnih 11:5. Najbolji igrač utakmice, sa sve četiri pobjede, bio je Dado Bošnjak iz redova Calypsa.

Izuzetno uzbudljiva bila je utakmica između Krigle i Azzura gdje su domaći ganjali pobjedu kojom bi ostali u utrci za sam vrh. Azzuro na kraju ima za čim žaliti jer su cijelu utakmicu bili u vodstvu ali su na kraju ostali kratkih rukava. Gosti bolje ulaze u susret i vode 1:4 a na polovici utakmice prednost je još uvijek na strani Sukošanaca, 3:5. Pri rezultatu 5:6 bilo je jasno da Krigla mora ići na sve ili ništa ali ni I.Matijević nije pravi u domaćim redovima pa Azzuro vodi 6:7. Kad je već izgledalo da se Krigla oprašta od borbe za vrh, kroz tri teške partije domaći igrači ipak nalaze put do pobjede. Autori preokreta u ekipi Krigle, za konačnih 9:7, bili su I.Klarin, L.Zubčić i M.Stipčević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...