Ovo su najbolje foto aplikacije za iPhone

Apple je s developerima ekosustav za iOS mobilnu platformu doveo do nevjerojatne zasićenosti. Ipak, dragulje je lako pronaći za svaku namjenu – pa slično vrijedi i za aplikacije vezane uz fotografiju. Neke od izvrsnih naslova za obradu i snimanje slika donosimo u nastavku.

Valja krenuti od ponajbolje aplikacije uopće, a to je Camera+. Onoliko koliko je Apple dopustio ‘petljancije’ po kameri iPhonea, toliko su developeri koji stoje iza ovog komada softvera iskoristili maksimum mogućnosti. Prije svega vrijedi napomenuti da iPhone ima izrazito ograničen set kada je posrijedi kontrola snimanja pa ručne postavke u mnogo toga jednostavno nisu moguće. Ova aplikacija ipak ima intuitivne kontrole kojima se zaobilazi ‘sirove brojeve’ i postiže kakva-takva kontrola nad snimljenim materijalom.

S aplikacijom Camera+, do sada preuzetom više od 10 milijuna puta i s ocjenom 4,5/5 na iTunesima, korisnici će uživati u posebnostima poput postavljanja ekspozicije na dodir i odvojeno od fokusne točke, što je nemoguće standardnom aplikacijom koja stiže uz uređaj. Tu su i različite druge mogućnosti poput 6x digitalnog zuma (kojeg ipak ne savjetujemo koristiti), stabilizacije slike, različitih algoritama za poboljšanje snimljenog materijala, plejade različitih efekata za editiranje slika itd.

Camera+ je moguće pronaći na linku po cijeni od 1,99$.

Druga aplikacija izvrsnih mogućnosti košta nešto više – 4,99$. Vrijedi li te novce? Rekli bismo – svakako. Riječ je o ProCamera 7 aplikaciji, koja se na način sličan onom kod spomenute Camera+ reklamira riječima da pomaže iPhone korisnicima snimati fotografije poput profesionalaca. Osim 76 filtera i efekata koje je moguće primijeniti na snimljene slike, samo sučelje i mogućnosti snimanja su ono što je itekako vrijedno izdvojiti:.

VSCO Cam aplikacija je za razliku od spomenuta dva naslova besplatna, no uz hrpu in-app purchase materijala. Nama ne morate vjerovati na riječ, no recenzije tisuće korisnika su rekle svoje – ova aplikacija je jedna od boljih kada je riječ o mogućnostima snimanja i naknadne obrade slika. Bez mnoštva suvišnih kontrola, sučelja na koje je ipak potrebno neko vrijeme navikavanja, a istovremeno je riječ i o proizvodu koji omogućava podjelu i organizaciju snimljenog materijala po željama korisnika.

Od ostalih naslova neizostavno valja spomenuti Adobe Photoshop Touch, no ne očekujte pune mogućnosti stolne verzije programa kao neki recenzenti. Dodatni problem jest to što aplikacija košta 4,99$ pa ako ste već ranije potrošili određeni iznos za ranije aplikacije, možda nećete htjeti aplikaciju na kojoj je potrebno još malo poliranja da bi bila izvrsna.

Photo Editor by Aviary je tzv. ‘Katica za sve’, no iznimno je dobro primljena od strane korisnika. Štoviše, uz 33 tisuće recenzija za sve verzije aplikacije, ocjena je gotovo maksimalnih pet zvjezdica što dovoljno govori u prilog ovom besplatnom komadu softvera. Za bolje efekte ćete ipak morati izdvojiti pokoju kunu iz novčanika i sudjelovati u in-app purchase dijelu kojim se financiraju developeri aplikacije, no i osnovne mogućnosti će sasvim sigurno biti više no zadovoljavajuće.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...