Paška oporba smijenila HDZ-ova Zlatka Šuljića s mjesta predsjednika Gradskog vijeća!

Hrvatska demokratska zajednica je izgubila predsjednika Gradskog vijeća Paga. Na sjednici održanoj u četvrtak šest zastupnika oporbe i jedan PSP-a smijenili su Zlatka Šuljića (HDZ) s čelnog mjesta predstavničkog tijela, a na upražnjeno mjesto postavili Vjekoslava Šljivu (Paška stranka). Tako, zahvaljujući opoziciji, PSP sada ima obje vodeće funkcije u gradskoj vlasti, gradonačelnika i predsjednika Vijeća.

Naime, prijedlog za razrješenje dužnosti Zlatka Šuljića podnijeli su zajedno Davor Fabijanić (nezavisni), Ante Čemeljić (HSP), Josip Fabijanić (HSLS), Davor Donadić i Borko Oguić (HNS), Vjekoslav Šljivo (Paška stranka-PSP) i Edo Komadina (HSP AS).

On je svojom pasivnošću, nanio štetu ugledu Gradskog vijeća, naveli su u Prijedlogu za smjenu, a pri glasovanju za novog predsjednika šestorci, koja je prethodno sama i glasovala za razrješenje, pridružio se i SDP.

[pullquote align=”left”]Prijedlog za razrješenje dužnosti Zlatka Šuljića podnijeli su zajedno Davor Fabijanić (nezavisni), Ante Čemeljić (HSP), Josip Fabijanić (HSLS), Davor Donadić i Borko Oguić (HNS), Vjekoslav Šljivo (Paška stranka-PSP) i Edo Komadina (HSP AS)[/pullquote]- Ne znam što bih kazao, osim da sam razočaran. Ljudi moji, ovo nije politika nego na žalost obično politikantstvo, mi u HDZ-u dobro znamo o čemu se tu radi. Razlog koji je uzgred naveden za smjenu je samo formalan, jer se nešto tek moralo napisati. U šest mjeseci smo imali pet sjednica Gradskog vijeća i u tome zaista ne vidim nikakvu pasivnost. Eto, volio bih da je netko bolje objasnio razloge za smjenu, ali hrabri vijećnici o tome šute i stvar prolazi, kazao je smijenjeni Šuljić kojemu je podršku dao stranački kolega Tino Herenda:

To je to, paška politika. Na ovaj način ste otvorili vrata za vlastito rušenje kada se nekome prohtije u skoroj budućnosti. U Gradskom vijeću su se i prije događale slične stvari, a ovo što se sada dogodilo zove se politikantstvo, a ne politika. U HDZ-u smo u dobroj vjeri na izborima dali potporu aktualnoj vlasti, sadašnjem gradonačelniku i nije nipošto u redu da se ovo događa na ovakav način danas. Međutim, Hrvatska demokratska zajednica će se znati postaviti u novonastaloj situaciji. Pitamo se često, i mi i vi, zašto ovi ili oni idu naprijed, a Pag stoji ili-ili ide natrag. Evo zašto. Bavimo se stalno samima sobom, a ne s konkretnim programima na kojima bi stvarno trebali raditi na dobro Grada, poručio je član HDZ-a.

I Željko Maržić, gradonačelnik i usput čak predsjednik Paške stranke bio je zatečen prijedlogom oporbe da se upravo Vjekoslav Šljivo imenuje predsjednikom Vijeća.

Ja sam o ovome tek sada doznao, o tome što će biti dalje, odlučit će stranka, poručio je novinarima prema mišljenju samih medijskih poslanika, pomalo i iznenađeni „poteštat“

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...