Paški sir iz maslinove komine osvojio zlato u SAD-u

Paški sir iz maslinove komine Sirane Gligora osvojio je zlatnu medalju u kategoriji tvrdih ovčjih sireva na natjecanju World Cheese Championship održanom u Wisconsinu.

Degustiralo se 2.619 sireva iz 22 zemlje, a natjecalo se u 90 kategorija.

U kategoriji tvrdih ovčjih sireva hrvatske sirane poslale su šest “sireva kandidata” koji su se natjecali protiv poznatih sireva iz Amerike i nekih istaknutih europskih sireva iz Španjolske i Italije. Nakon rigoroznog testiranja sir Sirane Gligora proglašen je najboljim na svijetu, a pobijedio je neka posebna izdanja španjolskih ovčjih sireva koji su osvojili preostale medalje. Oduševljeni smo ovim rezultatom, rekao je Šime Gligora, izvršni direktor Sirane Gligora, piše like Croatia.

Dodao je da prošlogodišnja pobjeda Paškog sira u istoj kategoriji na natjecanju u Velikoj Britaniji dokazuje kako ova nagrada za najbolji sir nije slučajna. U testiranju sireva u Wisconsinu sudjelovalo je 50 međunarodnih sudaca.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...