Prva pikado liga: Barba lako sa Zarom, Novi Bokanjac uvjerljiv kod Down Towna

I 17. etapa protekla je u skladu s očekivanjima. Predposljednje kolo prve županijske lige nije donijelo nikakve promjene u poretku pikadista. Dvojac koji vodi borbu za naslov prvaka, N.Bokanjac i Barba, s lakoćom je došao do novih bodova. Barba je ostvario najuvjerljiviju pobjedu kola jednostavno pregazivši Zaru s ogromnih 14:2 dok je N.Bokanjac prošao još jedno zahtjevno gostovanje, bez ikakvih problema uz uvjerljivih 12:4 kod Down Towna.

Veliku pobjedu ostvarili su igrači Filipjanskog Pristana koji su pobjedom od 12:4 protiv oslabljenog Zemunika i teoretski potvrdili ostanak u prvoj ligi a Zemuničane gurnuli pred vrata kvalifikacija. Liberty nije odustao od borbe za treće mjesto i sa uvjerljivih 11:5 slavio je protiv Vidikovca čime su im uzvratili za poraz iz prvog dijela. Derbi kola odigran je u cb „3M“ na Plovaniji gdje je istoimeni domaćin nakon šest uzastopnih pobjeda morao potpisati poraz od 7:9 protiv aktualnih prvaka Zadarske županije, ekipe Jazina, referira o dionici bez iznenađenja agilni tajnik PSZŽ-a Toni Frleta.

Kolo prije kraja još uvijek se, tako, ne zna tko će biti prvak, koja će ekipa uzeti treće mjesto ali niti tko će ići u kvalifikacije za ostanak. Na vrhu N.Bokanjac ima dva boda viška od Barbe iz Sukošana i za potvrdu prvog mjesta i naslova županijskog prvaka potreban im je bod protiv Pristana iz Sv.Filipa i Jakova. Sukošanski Barba osim što treba dočekati kiks N.Bokanjca ima i puno zahtjevnijeg protivnika u posljednjem kolu a to je razbuđena ekipa Jazina. U utrci za treće mjesto, samo bod iza 3M-a su Jazine i Liberty. U posljednjem kolu Liberty gostuje kod Zare koja već odavno nije okusila slast bodova, dok je Zemunik domaćin 3M-u u utakmici u kojoj i jednima i drugima ovisi sudbina.

 

Rezultati 17. kola: Liberty- Vidikovac 11-5, 3M- Jazine II 7-9, Pristan- CD Zemunik 12-4, Down Town- N. Bokanjac 4-12 i Barba- Zara 14-2.

Trenutni poredak: Novi Bokanjac 46, Barba 44, 3M 33, Jazine II i Libertty 32, Vidikovac 23, Down Town 16, Pristan 14, Zara 8 i CD Zemunik 7.

 

Liberty – Vidikovac 11:5

Liberty: P.Kamber 4:0, D.Paravinja 3:1, I.Pavlović 0:2, M.Bašić 2:1, I.Ražnjević 2:0, I.Cota 0:1

Vidikovac: I.Matak 3:1, R.Skroče 2:2, M.Čolak 0:4, L.Matak 0:4

Iako se Liberty malo pribojavao ove utakmice, razloga za strah nije bilo niti u jednom trenutku. Pobjeda i tri boda koji ih ostavljaju u utrci za treće mjesto upisani su bez većih problema jer Vidikovac nema nekih ambicija a vidljivo je da je i cijela ekipa u padu forme. Od početka i pobjede P.Kambera protiv I.Mataka bilo je jasno da bodovi ostaju na Bilom Brigu. Svoj dan u redovima gostiju nije imao M.Čolak koji je poražen u sve četiri utakmice a na taj način Vidikovac nije mogao ozbiljnije ugroziti Liberty. Ponovo najbolji bio je P.Kamber koji je sa sve četiri pobjede ponovo bio glavna uzdanica Libertyja a povratak u formu dokazao je i Dene Paravinja. Nakon što je Liberty na brzinu odjurio na 9:2 i Vidikovac je došao do daha tako da je do kraja rezultat ublažen na prihvatljivih 11:5. U zadnjem kolu Liberty gostuje kod Zare i očekuje nova tri boda nadajući se da Zemunik može iznenaditi 3M što bi ih dovelo na treće mjesto poretka.

 

Barba – Zara 14:2

Barba: A.Krnić 4:0, I.Pavić 3:1, B.Smolić 3:1, D.Stipčević 3:0, N.Lončar 1:0

Zara: S.Matek 0:3, M.Lacić 1:3, Ž.Šarić 1:3, I.Pejazić 0:4, A.Kezić 0:1

Premda je momčad Barbe ispustila prvo mjesto, njihov pristup svakoj utakmici je i dalje na vrhunskom nivou. Do zadnjeg kola se neće predati i nadati će se čudu tj.kiksu N.Bokanjca a u međuvremenu su razbili Zaru sa ogromnih 14:2. Zbog privatnih obaveza u redovima Barbe nije nastupio kapetan J.Jerak ali odlično ga je zamijenio Ivo Pavić. Od samog početka bilo je jasno da Zara u ovom dvoboju nema što tražiti, brzih 5:0 za domaće prije nego je Ž.Šarić iz gostujućih redova uspio pomaknuti Zaru s nule. Ovoga puta u redovima Barbe nije bilo slabog igrača i svi su lakoćom rješavali svoje protivnike. Jedino je još Marin Lacić uspio savladati B.Smolića a sve ostao otišlo je na mlin Sukošanaca. Barbu je kao i obično predvodio A.Krnić sa sve četiri pobjede a ovoga puta je i D.Stipčević ostao bez poraza sa tri pobjede. U zadnjem kolu Barba gostuje kod Jazina dok Zaru očekuje dvoboj protiv Libertyja.

 

3M – Jazine 7:9

3M: G.Salopek 3:1, M.Iveljić 2:2, T.Frleta 2:2, I.Labor 0:4

Jazine: R.Sturnela 4:0, I.Zubčić 2:1, D.Krizman 2:2, M.Bencun 1:3, M.Kurtin 0:1

Nakon velike serije od šest uzastopnih pobjeda kojima su se probili na treće mjesto, ekipa 3M je doživjela poraz od Jazina, još uvijek aktualnih prvaka. Sam početak pripada domaćinima, G.Salopek i M.Iveljić dovode 3M u prednost 2:0 ali I.Zubčić i R.Sturnela brzo vraćaju stanje u egal nakon prvog kruga. Odlični G.Salopek protiv I.Zubčića ponovo dovodi domaće do prednosti (3:2) ali tu počinje rapsodija gostiju. Čak šest partija za redom, od kojih pet u tri seta, uzimaju gosti i odlaze na velikih 3:8. U toj seriji bilo je svega a najviše odličnih poteza. U svakoj od tih partija igrači 3M-a su imali priliku za pobjedu, čak su i bili na izlazu prije Jazina ali svaka promašena strijela koštala ih je poraza. U redovima gostiju briljirao je Roko Sturnela čija je igra podigla cijelu gostujuću momčad. U ovoj se utakmici Jazinama vratilo ono što ih je dosta mučilo tijekom sezone a to je izlaz. I.Zubčić, D.Krizman i R.Sturnela jednostavno nisu znali promašiti i za ludu je 3M-u bila odlična igra jer su ovog puta naletjeli na odlično raspoloženu momčad Jazina. G.Salopek, M.Iveljić i T.Frleta vraćaju domaćima nadu u preokret te smanjuju na 6:8 ali najbolji igrač večeri, R.Sturnela ne dopušta I.Laboru više od jednog seta i to je dovoljno za veliku pobjedu i nova tri boda koja Jazine ostavljaju u utrci za treću skalinu redoslijeda.

 

Pristan – Zemunik 12:4

Pristan: Š.Buterin 3:1, B.Batur 1:1, I.Mikas 4:0, M.Zelanto 2:0, V.Eškinja 0:2, M.Mikas 2:0

Zemunik: D.Čanković 1:3, A.Marušić 2:2, M.Šarić 1:3, Š.Vicković 0:4

Poprilični problemi zadesili su Zemunik u ovom kolu. U borbi za opstanak, protiv jednog od konkurenata, ekipe Pristan, morali su na megdan prilično oslabljeni bez Jose i Nike Ražova. Pristan nije imao milosti za njihove probleme i s glatkih i uvjerljivih 12:4 došli su do novih bodova te osigurali nastup u prvoj ligi i do godine. Već nakon prvog kruga prednost je 3:1 za domaće pri čemu su Š.Buterin i I.Mikas za Pristan napravili veliki posao savladavši udarni dvojac gostiju D.Čankovića i M.Šarića. Potpuni krah Zemuničani su doživjeli u drugom krugu jer su sve četiri partije završile na kontu Pristana. Nakon visokog vodstva od 7:1, Pristan radi dvije izmjene ali niti to nije pomoglo gostima da bi ozbiljnije ugrozili Filipjance. Do kraja susreta prednost Pristana je narasla do 12:4 pri čemu uz standardno dobrog Š.Buterina u domaćim redovima treba izdvojiti Ivana Mikasa koji se potpuno razigrao i slavio u sva četiri dvoboja.

 

Down Town – N.Bokanjac 4:12

Down Town: D.Marušić 0:4, D.Jovan 0:2, J.Smoljan 1:3, R.Smoljan 3:1, S.Jović 0:2

N.Bokanjac: T.Markić 3:1, Š.Buterin 2:0, I.Buterin 3:0, S.Mijaljević 3:1, K.Radošević 1:1, Z.Brković 0:1

Iako su se Sukošanci nadali da bi Down Town mogao iznenaditi lidera, igrači N.Bokanjca su još jednom pokazali kako se rješavaju utakmice. Odmah u prvom meču večeri T.Markić demonstrira silu protiv D.Marušića, otvaranje sa 180 i izlaz u četvrtom krugu sa 180. Već nakon prvog četiri partije bilo je 3:1 za goste a na polovici utakmice ogromnih 7:1. Trojac N.Bokanjca T.Markić, Š.Buterin i I.Buterin igra kao navijen a ovoga puta im se pridružio i Stipe Mijaljević sa tri pobjede. U redovima Down Towna jedini je Roko Smoljan (tri pobjede) bio na visini zadatka a to je bilo premalo za bilo kakav ozbiljniji otpor N.Bokanjcu. Nakon što su osigurali pobjedu (9:2), N.Bokanjac mijenja dva igrača ali niti to nije donijelo neki rezultatski pad tako da je konačnih 12:4 moglo zadovoljiti kapetana gostiju Nina Barića. U zadnjem kolu N.Bokanjac dočekuje Pristan i za potvrdu naslova prvaka dovoljan im je jedan bod a u kakvoj su formi to je vjerojatno formalnost.

 

Najava posljednjeg, 18. kola

Vidikovac – Down Town … utakmica bez ikakvog rezultatskog imperativa jer ni jedni ni drugi nemogu napredovati na ljestvici, sigurni na šestom i sedmom mjestu.

N.Bokanjac – Pristan … za potvrdu prvog mjesta N.Bokanjcu treba jedan bod i bila bi senzacija kad ga ne bi dohvatili. Pristan se potpuno razigrao pred kraj prvenstva, osigurali su opstanak i mogu opušteno na megdan lideru.

Zemunik – 3M … najnapetija utakmica ovog kola igrati će se u Sukošanu gdje obje momčadi moraju tražiti pobjedu, Zemunik za opstanak u ligi i izbjegavanje kvalifikacija a 3M za ostanak na trećem mjestu.

Jazine – Barba … derbi kola u kojem neće biti opuštanja jer se Jazine još uvijek teoretski mogu probiti na treće mjesto a Barba treba pobjedu i čudo tj.poraz N.Bokanjca kako bi se vratili na vrh poretka. Jazine su protiv 3M-a pokazale da su vrhunska momčad ali Barba to dokazuje iz kola u kolo. Užitak za pogledati.

Zara – Liberty … punih 12 kola Zara nije osvojila niti bod, ipak još su ispred Zemunika i ako žele osigurati nastup u prvoj ligi moraju do pobjede. Liberty je većinu prvenstva proveo na trećem mjestu i pobjeda u zadnjem kolu im je nužnost za nadu u povratak na treću poziciju poretka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...