Pomaknite kazaljke jedan sat naprijed

Ljetno računanje vremena u 2014. godini počinje u noći sa subote na nedjelju, 30. ožujka, u 2 sata tako što se pomicanjem za jedan sat naprijed vrijeme u 2 sata računa kao 3 sata, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo Republike Hrvatske (DZMRH).

DZMRH napominje da je Uredba o računanju vremena u 2014. godini objavljena u Narodnim novinama broj 24/14.

Uvođenjem ljetnog računanja vremena prestaje obveza vožnje s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, osim mopeda i motocikala koji s upaljenim svjetlima moraju voziti cijele godine, podsjeća MUP.

Iako tijekom ljetnog vremena zbog ugašenih svjetala vozači automobila neće riskirati kaznu od 300 kuna, policija ih upozorava da dolaskom ljepšeg vremena dodatno vode računa o biciklima te mopedima i motociklima na cestama. Na te najranjivije kategorije sudionika u prometu vozači automobila posebno moraju pripaziti pri uključivanju u promet, prestrojavanju, pretjecanju, obilaženju, polukružnom okretanju i skretanju.

Vozače mopeda i motocikala, osim na obvezu poštovanja ostalih prometnih propisa, policija dodatno podsjeća na obvezu nošenja propisane, homologirane i uredno pričvršćene zaštitne kacige.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...