Preko 200 hrvatskih i poljskih biciklista “pedaliralo” ulicama Biograda

U proljeće 2015. Biograd na Moru bit će domaćin velikog međunarodnog biciklističkog nadmetanja, najvjerojatnije pod nazivom “Open Biograd”. Ideja o tome postojala je dugo, no manjkalo je konkretnih poteza. Baš jedan takav, izuzetno pogođen i uspješan, zbio se u minulu subotu, kada se preko 200 biciklista okupilo na biogardskoj rivi, na promotivnoj biciklističkoj utrci, što su je zajednički organizirali Grad Biograd i agencija “Sanitours”, a koja bi, kako kažu inicijatori, već iduće godine trebala prerasti u pravu internacionalnu biciklističku utrku i postati tradicionalna.

Naime, spomenuta agencija smjestila je u svojim kapacitetima u gradu Biogradu preko 160 redom mladih biciklista, koji su početkom proljeća na redovitim pripremama pred početak natjecateljske sezone “pedalista”.

[pullquote align=”left”]Preko 200 biciklista okupilo na biogardskoj rivi, na promotivnoj biciklističkoj utrci, što su je zajednički organizirali Grad Biograd i agencija “Sanitours”, a koja bi iduće godine trebala prerasti u pravu internacionalnu biciklističku utrku i postati tradicionalna[/pullquote]- Radi se o mladim ljudima, članovima biciklističkih klubova iz 17 gradova Poljske, a zamisao je da se organizira takvo promotivno predstavljanje potekla je od djelatnika u agenciji Tea Frankovića. Naprosto je šteta da toliki broj mladih biciklista ne iskoristi priliku i nakon svakodnevnih priprema održi jedno međusobno natjecanje, i na taj način provjere svoju spremnost, ali se ujedno i predstave građanima Biograda na jednom javnom nastupu. Ideja je prihvaćena s oduševljenjem među mladim biciklistima i odmah se krenulo u akciju, kazao je vlasnik “Sanitorsa” Ante Čančar.

Namjera je prirediti međunarodno biciklističko natjecanje, budući da agencija ugošćuje svake godine veliki broj biciklista na pripremama dugim i do mjesec dana. Stoga su gradonačelniku Ivanu Knezu izložili ideju o održavanju takve vrste sportskog događanja, što je on vrlo rado prihvatio i dao pristanak u ime Grada.

Podržao nas je i upitao zašto ne bismo to učinili već ove godine, točnije odmah. Kako na žalost za pripremu jednog takvog međunarodnog natjecanja ipak treba malo više vremena, odlučili smo se za promotivno predstavljanje, sada na koncu ožujka. U suradnji s gospođom Drinom Bešenić stručnom savjetnicom pri Graskoj upravi, ubrzo je došlo do realizacije mini utrke biogradskom rivom, konkretno oko Poluotoka, na koju smo vrlo ponosni, naglasili su Franković i Čančar.

Nastupile su, inače, četiri skupine biciklista, mlađi juniori dobi od 15 do 17 godina starosti, zatim druga skupina juniora od 17 do 19 godina, kao i oni preko 19 godina. Tu su dakako i žene dobne skupine između 15 i 19 godina starosti. Prema skupinama vozili su se i krugovi od deset, petnaest i dvadeset krugova, dok su žene vozile pet krugova oko Biograda. Pobjednicima svake skupine uručeni su i pehari, a kako su tom prigodom kazali mladi Poljaci, jedva čekaju da se sve ponovi i dogodine na pravom, službenom natjecanju međunarodnog karaktera.

Priliku usput nisu propustili članovi Biciklističkog kluba Zadar koji su također došli na biciklama i na taj način dali podršku biogradskoj manifestaciji, u kojoj će iduće godine zasigurno sudjelovati i oni sami, uz nadamo se, kolege iz Macaklina i Sv. Donata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...