Rajko Vidaković umjesto Ivana Sunare na klupi KK Zadar!

Poštovani novinari, na večerašnjem sastanku Nadzornog odbora prihvaćena je ostavka dosadašnjeg prvog trenera KK Zadra Ivana Sunare, te će do daljnjeg tu funkciju obnašati pomoćni trener prve momčadi gosp. Rajko Vidaković.

U jednoj rečenici i 31 riječi najbolje se u nedjelju kasno navečer očitovalo alarmantno stanje u nekada respektabilnom, a danas… a danas, ne znamo što pametno napisati i pogoditi, sportskom kolektivu s Višnjika.

Priopćenje glasnogovornika Davida Gunjevića, za kojega se inače može kazati kako je jedini pravi potez kluba u posljednjih nekoliko mjeseci, da ne kažemo i godina, stiglo je na redakcijsku mail adresu sinoć točno u 22:48. ili 12 minuta prije 23 sata. Ivan Sunara je, dakle, nakon pet utakmica u ABA ligi i jedne u Kupu Krešimira Ćosića, u kojima je ostvario samo jednu (1) pobjedu, kontra Cibone doma, odlučio podnijeti neopozivu ostavku, barem se tako dade naslutiti iz dopisa, pa će momčad u posljednja tri kola regionalnog nadmetanja povesti treći „kormilar“ u aktualnoj sezoni, nakon što se i na prvoga čekao zadnji trenutak.

[pullquote align=”left”]Ivan Sunara je nakon pet utakmica u ABA ligi i jedne u Kupu Krešimira Ćosića, odlučio podnijeti neopozivu ostavku, pa će momčad u posljednja tri kola regionalnog nadmetanja povesti Rajko Vidaković, kao treći „kormilar“ u aktualnoj sezoni kluba[/pullquote]Podsjetimo, netom što su propali pregovori s lanjskim „coachom“ Antom Nazorom iz Splita, potom i sa Slovencem Radom Trifunovićem, polovično popunjen roster preuzeo je najprije Hrvoje Vlašić, a onda koncem siječnja 2014. i – Sunara. Na kratko, jer ono što se tijekom jučerašnjeg dana naslućivalo, dogodilo se neminovno u noći na ponedjeljak.

Došli smo do zaključka da jedni drugima damo ruku, nastojali smo napraviti da se mobiliziramo u ovoj završnici prvenstva, međutim, nakon svega što se dogodilo u Širokom, ljudi iz kluba nisu bili za to da se mijenja bilo što unutar momčadi. S druge strane ne bi bilo pošteno od mene da takav potez učinim bez njihove potpore i onda je prihvaćena moja ostavka, pojasnio je za Ivan Sunara.

Ražalovani šef struke nije uspio, niti u ičemu kada je u pitanju postojeća postava. Niti se stvorila, htjeli to „pod pekom“ priznati ili ne, pomalo narušena unutarnja kohezija, niti se ukazao nekakav napredak u pogledu- reda u kadru, rada na utakmicama i napokon- rezultata.

Tek možda u zalaganju i borbenosti, dok je ocjenu za igru dao komentator na FB stranici „official“: „bez glave i repa, nit se zna tko pije, ni tko plaća“.

[pullquote align=”right”]Nada umire zadnja. Košarkašima Zadra u narednu nedjelju dolazi lider- Crvena zvezda. Beograđani su na tronu i realno daleko kvalitetniji, ali upravo pozicija suparnika, kojemu ta utakmica i ne znači Bog zna što, možda je zapravo i prava prilika[/pullquote]Na gostovanju kod izravnog konkurenta imali su „plavo-bijeli“ dvije pozitivne opcije: pobijediti i time odmah osigurati ostanak ili izgubiti s ispod osam razlike, koliko se dobilo kod kuće 30.11. (77-69), i tako ostati na korak ispred Hercegovaca.

Propustile su se obje šanse, niti se dobilo, niti „potonulo“ na Pecari s pričuvnim priželjkivanim negativnim omjerom poena. Taktički i psihološki nepripremljena družina upisala je dvostruko više izgubljenih lopti prema domaćinima, uz čak 11 „fulanih“ slobodnih bacanja. Da se ne priča o ostalim promašajima klupe i parketa.

Kako bilo, konstatirali smo već, „u nadi je spas“. To barem kao utjeha pred nadolazeću seriju „biti ili ne biti“ dvoboja. Taj dramatični finiš prvenstva postao je zaštitni znak, povijest i tradicija. Uzbuna je odavno dana, traje opća mobilizacija. Košarkašima Zadra u narednu nedjelju dolazi lider- Crvena zvezda. Beograđani su na tronu i realno daleko kvalitetniji, ali pozicija suparnika, kojemu ta utakmica i ne znači Bog zna što, možda je i prilika.

Baš kao i umor „crveno- belih“ kojima u srijedu slijedi uzvrat osmine finala Eurokupa kod Lietuvos Rytasa. Nakon toga Zadrane čeka gostovanje u Kragujevcu, dok u posljednjem kolu u Krešin dom dolazi Union Olimpija. BiH ligaš i direktni konkurent, Široki Primorka, u subotu ide put Skoplja, potom im stiže Cibona, koja se bori za F4 turnir, da bi u zadnjem kolu čekala Igokea. Po našem skromnom sudu, prerano je za „bijeli barjak“…

Rezultati 23. kola ABA prvenstva: Primorka Široki-Zadar 72-58, Cibona – MZT Skopje Aerodrom 93-90, Crvena zvezda Telekom- Krka 78-65, Radnički- Mega Vizura 84-86, Union Olimpija- Partizan NIS 66-59, Szolnoki Olaj- Cedevita 68-67. U ponedjeljak se također sastaju Budućnost VOLI i Igokea.

Poredak: C. zvezda 19-4, Cedevita 17-6, Partizan i Cibona 15-8, Budućnost 14-8, MZT 11-12, Igokea 12-10, Mega Vizura i Krka 10-13, Radnički, Olimpija i Szolnoki 8-14, Široki i Zadar 6-17.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...