Ruski i ukrajinski bogataši znaju: Bude li rata, kupuju vile na Jadranu

Što ako krizna situacija na rubu rata u Ukrajini eskalira? Bogati Rusi i Ukrajinci, čini se, imaju rješenje za takav rasplet – kupit će vile na Jadranu, na Kvarneru!

Kako piše Novi list, građani s viškom novca iz obiju zemalja svoj kapital žele sačuvati, i oploditi, kupnjom luksuznih objekata, i to upravo na hrvatskoj obali, konkretno u Kvarnerskom zaljevu. Spremni su dati od pola milijuna do više milijuna eura za lijepu vilu na moru.

Iz jedne riječke agencije za nekretnine otkrivaju, tako, da je pojačana potražnja klijenata iz Rusije i Ukrajine za nekretnine na području Opatije i cijelog Kvarnera, uključujući otoke Cres, Krk, Lošinj… Već su i prije bacili oko na jadransku obalu, no kriza na Krimu mogla bi im biti novi motiv.

– Naglasak stavljaju na vile, obiteljske kuće s velikom ograđenom okućnicom, što bliže moru ili s pogledom na obalu – kaže Branko Papeš iz agencije Dogma, dodajući da u obzir ruskim i ukrajinskim bogatašima uz vilu dolazi i bazen, a zanimljivi su im i stanovi, ali veći, u manjim novim zgradama, objašnjava se u Novom listu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...