Saša Martinović pobjednik Zagreb opena u konkurenciji najboljih šahista

Fantastičan rezultat ostvario je mladi zadarski velemajstor Saša Martinović na prestižnom šahovskom Zagreb openu, koji se tradicionalno priređuje u drugoj polovici ožujka.

U izuzetno jakoj konkurenciji, na međunarodnom turniru koji spada u red najkvalitetnijih kod nas i šire, Martinović ponio naslov pobjednika i na način postavio možda i najveći uspjeh u karijeri sjajnog sportaša na 64 crno-bijela polja. O kakvom se plasmanu i podvigu tu radi, pokazuje izvrsno i lista 200 sudionika iz deset zemalja na kojoj se našlo čak 16 velemajstora.

Fenomenalni Saša upisao je šest trijumfa i tri remija i tron uzeo s polučenih ukupno 7.5 bodova, ispred Ivana Žaje i Bugarina Petra Arnaudova.

[pullquote align=”left”]U izuzetno jakoj konkurenciji, na međunarodnom turniru koji spada u red najkvalitetnijih kod nas i šire, Martinović ponio naslov pobjednika i na način postavio možda i najveći uspjeh u karijeri sjajnog sportaša na 64 crno-bijela polja[/pullquote]Martinović je pet puta bio kadetski i četiri puta juniorski prvak Hrvatske, igrao

je na preko 20 europskih i svjetskih prvenstava što u pojedinačnoj, što u ekipnoj konkurenciji. Bio je standardni član mlade reprezentacije, a nakon 2006 i MITROPA seniorske reprezentacije s kojom je osvojio niz medalja i postolja.

Premda se neupućenima to čini čudno, za to je nužna i sjajna fizička priprema.

Osim što sam teoretski trenirao, jako mnogo vremena sam utrošio i na podizanju tjelesne kondicije, treba i tu biti itekako spreman. Danas mečevi traju i po pola dana, znaju biti iscrpljujući i mora se biti fizički izdržljiv, inače se za ništa. Pada brzo koncentracija. Radio sam doma na spravama, ali i trčao po desetak i više kilometara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...