UVIJEK "NA LICU MJESTA"

Savjet mladih Biograda radom i angažiranošću primjer mnogim udrugama

Antena Zadar / Zara PIX

Te Savjet mladih Biograda ovo, te Savjet mladih ono, čuli ste i pročitali u mali „milijun navrata“. I naravno da ste se barem jedno zapitali, tko su ti, koja je sada to udruga…

Dobro, ako i niste, kao da jeste, pa je red kazati pokoju o ekipi za koju se sa stopostotnom sigurnošću može kazati da nije lijena i neaktivna. Sudjelovanje u aktivnostima Dan narcisa, Sat za planet Zemlju, Od parka do kampa, kao i Božićni i uskršnji sajmovi, uz obilježavanje Međunarodnog dana mladih, Dan srca i slično, samo su neke iz skupine aktivnosti koje Savjet mladih Grada Biograda redovito obilježava i provodi u okviru svog program rada.

Tako su i protekle godine obilježili prigodne datume vezane uz aktivnost mladih ali bili i sudionici brojnih humanitarnih događaja koja su se održavale u organizaciji drugih gradskih udruga. Iz Izvješća o radu za proteklu godinu, vidljivo je da su se mladi angažirali u svim navedenim aktivnostima, a sličan program namjeravaju realizirati i kroz 2014.

[pullquote align=”left”]Sudjelovanje u aktivnostima Dan narcisa, Sat za planet Zemlju, Od parka do kampa, kao i Božićni i uskršnji sajmovi, uz obilježavanje Međunarodnog dana mladih, Dan srca i slično, samo su neke iz skupine aktivnosti koje Savjet mladih Grada Biograda[/pullquote]- Program obuhvaća niz aktivnosti. Tako primjerice suradnju sa Županijskim savjetom mladih Zadarske županije i drugim savjetodavnim tijelima mladih u RH. Potom konzultiranje s organizacijama mladih i temama bitnim za mlade, suradnju s tijelima Grada Biograda i gradskim upravnim tijelom o politici prema mladima. Tu je zatim i izrada prijedloga za web stranicu i njezino postavljanje na Internet kao informativnog medija namijenjenog mladima i dakako one već standardne aktivnosti kao što su obilježavanje prigodnih datuma vezanih za mlade, ali i sve druge aktivnosti koje su bitne za rad Savjeta mladih i poboljšanje položaja mladih u društvu uopće, kazala predsjednica Savjeta mladih Martina Števanja.

Evidentno je, tvrdi, da mladi u dobi od 15 do 29 godina čine gotovo četvrtinu ukupne populacije Biograda, da je njihovo uključivanje u rad mladih, bio i ostao jedan iz prioriteta. Inače, Savjet mladih biogradskog Gradskog vijeća utemeljen je 3. travnja 2008., i uskoro će obilježiti svoju šestu obljetnicu rada i djelovanja.

U tom razdoblju nastojali smo realizirati niz atraktivnih i kvalitetnih programa kroz različita područja djelovanja. Između ostalog na planu zapošljavanja i poduzetništva, zdravstvenoj zaštiti i reprodukcijskom zdravlju, socijalnoj politici prema mladima, kulturnim angažiranjem i slično. Neke od programa realizirali smo do danas više, neke manje uspješno, no onaj temeljni cilj koji nam je i nadalje prioritet je poticanje mladih na aktivno sudjelovanje i uključivanje u sve društvene procese, zaključila je Martina Števanja.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar