Savjet mladih Biograda radom i angažiranošću primjer mnogim udrugama

Te Savjet mladih Biograda ovo, te Savjet mladih ono, čuli ste i pročitali u mali „milijun navrata“. I naravno da ste se barem jedno zapitali, tko su ti, koja je sada to udruga…

Dobro, ako i niste, kao da jeste, pa je red kazati pokoju o ekipi za koju se sa stopostotnom sigurnošću može kazati da nije lijena i neaktivna. Sudjelovanje u aktivnostima Dan narcisa, Sat za planet Zemlju, Od parka do kampa, kao i Božićni i uskršnji sajmovi, uz obilježavanje Međunarodnog dana mladih, Dan srca i slično, samo su neke iz skupine aktivnosti koje Savjet mladih Grada Biograda redovito obilježava i provodi u okviru svog program rada.

Tako su i protekle godine obilježili prigodne datume vezane uz aktivnost mladih ali bili i sudionici brojnih humanitarnih događaja koja su se održavale u organizaciji drugih gradskih udruga. Iz Izvješća o radu za proteklu godinu, vidljivo je da su se mladi angažirali u svim navedenim aktivnostima, a sličan program namjeravaju realizirati i kroz 2014.

[pullquote align=”left”]Sudjelovanje u aktivnostima Dan narcisa, Sat za planet Zemlju, Od parka do kampa, kao i Božićni i uskršnji sajmovi, uz obilježavanje Međunarodnog dana mladih, Dan srca i slično, samo su neke iz skupine aktivnosti koje Savjet mladih Grada Biograda[/pullquote]- Program obuhvaća niz aktivnosti. Tako primjerice suradnju sa Županijskim savjetom mladih Zadarske županije i drugim savjetodavnim tijelima mladih u RH. Potom konzultiranje s organizacijama mladih i temama bitnim za mlade, suradnju s tijelima Grada Biograda i gradskim upravnim tijelom o politici prema mladima. Tu je zatim i izrada prijedloga za web stranicu i njezino postavljanje na Internet kao informativnog medija namijenjenog mladima i dakako one već standardne aktivnosti kao što su obilježavanje prigodnih datuma vezanih za mlade, ali i sve druge aktivnosti koje su bitne za rad Savjeta mladih i poboljšanje položaja mladih u društvu uopće, kazala predsjednica Savjeta mladih Martina Števanja.

Evidentno je, tvrdi, da mladi u dobi od 15 do 29 godina čine gotovo četvrtinu ukupne populacije Biograda, da je njihovo uključivanje u rad mladih, bio i ostao jedan iz prioriteta. Inače, Savjet mladih biogradskog Gradskog vijeća utemeljen je 3. travnja 2008., i uskoro će obilježiti svoju šestu obljetnicu rada i djelovanja.

U tom razdoblju nastojali smo realizirati niz atraktivnih i kvalitetnih programa kroz različita područja djelovanja. Između ostalog na planu zapošljavanja i poduzetništva, zdravstvenoj zaštiti i reprodukcijskom zdravlju, socijalnoj politici prema mladima, kulturnim angažiranjem i slično. Neke od programa realizirali smo do danas više, neke manje uspješno, no onaj temeljni cilj koji nam je i nadalje prioritet je poticanje mladih na aktivno sudjelovanje i uključivanje u sve društvene procese, zaključila je Martina Števanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...