U Gradskoj loži – modni izričaj “izlazećeg sunca”, tradicionalna kimona, obi, tabi, geta…

Deset nadarenih polaznica Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Zadra predstavit će se nesvakidašnjim radovima  sugrađanima u ponedjeljak, posljednjeg dana mjeseca ožujka.

Pod naslovom „Origami- od tradicije do futurizma“ krije se, naime, izložba u okviru istoimenog projekta čiji domaćin je Gradska loža. Uz stručni nadzor mentorica i profesorica Sandre Bačić, Ivane Vitlov i Marijane Vukić- Perović atraktivan postav su  pripremile učenice (na fotkama autora Marina Gospića i FB Narodnog muzeja) završnih razreda ŠPUD-a, smjera dizajna odjeće i to: Marika Šarin, Angela Perković, Loreta Torić, Mihaela Bajlo, Andrea Žugić, Tina Sorić, Tereza Maračin, Valentina Barić, Mirna Kabić i Ana – Marija Buljat. Program otvorenja na rasporedu je 31.3. u 12:00.

Izložba - origami

Koristeći tradicionalnu japansku tehniku slaganja papira – origami, složeni su novi kreativni oblici prilagođeni formi ljudskog tijela. Upotrijebljeni su motivi poput ljiljana, lopoča, ždrala i leptira koji su najčešći motivi u origami tehnici, pa je njihov oblik i dodatno naglašen kombinacijama boja. Sam tekstil kao medij stvaranja pokazao se kao zahtjevan izazov, nadarene djevojke su u kreiranju modela koristile formu tradicionalnih odjevnih predmeta -kimono, obi i sl. -karakterističnih upravo za kulturu zemlje „izlazećeg sunca“…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...