U Zadru otvoren tradicionalni “Festival vjenčanja” s rekordnom brojkom sudionika

Klap, klap, klap…

Mama, kako lijepi konj…, pokazivao je prstićem dječačić u tamnim tenisicama.

Kako lijepa teta u vjenčanici, dodala je djevojčica s kikicama.

Mama, naravno i tata, su na obje tvrdnje simpatičnih potomaka samo klimnuli glavama.

Mjesto radnje bio je Narodni trg u Zadru, vrijeme događanja: subota, 15. ožujka u 12:00.

[pullquote align=”left”]Kas po Polutoku bio je dio neuobičajne i atraktivne ceremonije otvorenja tradicionalne manifestacije, u kojoj je mladenku, i to ni manje ni više u ulozi „Odbjegle nevjeste“, glumila Petra Bikić, profesionalna članica Konjičkog kluba Epona[/pullquote]I uistinu, prekrasna mlada žena na konju izazvala je danas pozornost brojnih Zadrana i gostiju u samom srcu grada. Djevojka u bijelom, na rasnom crnom konju, prošla je put od Pozdrava suncu preko rive, šetnice i Kalelarge do Narodnog trga, a potom se natrag Kalelargom uputila u smjeru Arsenala, a baš tu je onda upravo tada započeo 7. Festival vjenčanja.

Kas po Poluotoku bio je dio neuobičajene i atraktivne ceremonije otvorenja tradicionalne manifestacije, u kojoj je mladenku, i to ni manje ni više u ulozi „Odbjegle nevjeste“, glumila Petra Bikić, profesionalna članica Konjičkog kluba Epona.

Festival je u ime organizatora otvorio Mladen Malta, predsjednik Udruženja obrtnika Zadar, koji je uz rekordan broj izlagača, njih 56, poželio i rekordan broj posjetitelja.

Budućim mladencima na usluzi će biti osam salona vjenčanica i jedan salom muških svečanih odijela, osam frizerskih i kozmetičkih salona, sedam foto i video studija, šest cvjećarnica i 14 ugostitelja i slastičara, pored turističkih agencija, zlatara, limuzina…

[pullquote align=”right”]Nakon ceremonije otvaranja subotnji program donio je promociju cateringa i restorana. Potom se priredila modna revija sa zanimljivom tematikom, a pred gostima festivala ‘uprizorile su se tri povijesne ikone -kraljica Sissy, Grace Kelly i Lady Diana[/pullquote]Posjetitelji festivala mogu sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj sponzor, salon namještaja, Intermod, daruje poklon bon „težak“ pet tisuća kuna. Potrebno je tek ispuniti kupon sa svojim podacima i ubaciti u ‘nagradnu’ kutiju pored ulaza.

Nakon ceremonije otvaranja subotnji program, uz nastup ansambla „Ars Cantabile“, donio je promociju cateringa i restorana. Potom se priredila modna revija sa zanimljivom tematikom, a pred gostima festivala ‘uprizorile su se tri povijesne ikone -kraljica Sissy, Grace Kelly i Lady Diana. Nakon njih uslijedila je prezentacija vjenčanih buketa koje su pod vodstvom Sanje Petrovski promovirale balerine Zadarskog plesnog ansambla.

Posebnost događaja su inicijativa i entuzijazam samih sudionika. Ponajprije županijskih obrtnika izravno ili neizravno povezanih s organizacijom i provedbom vjenčanja

Nedjeljni program započinje uz „slatko jutro“ i humanitarnu prodaju torti i slastica za potrebe udruge Svjetlo koja radi s djecom oboljelom od mentalne retardacije i autizma. Poslijepodne, u 18 sati, kreće nova modna revija i revija cvijeća na kojoj će se pak posjetitelji upoznati s običajima vezanim uz vjenčanje kako na selu tako i – Las Vegasu. Program starta plesom na svili Xiomare Ratković iz Udruge Circo Arta, a imat ćemo priliku vidjeti zajedno „mladenku u narodnoj nošnji“, Marilyn Monroe, Elvisa Presleya…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...