U Zadru ured za informiranje Europskog parlamenta

Ured za informiranje Europskog parlamenta posjetit će od 27. do 29. ožujka gradove Zadar, Šibenik i Split u okviru institucionalne info-turneje na temu izlaska na izbore za Europski parlament koji će se u Hrvatskoj održati 25. svibnja.

Ured će posjetom trima dalmatinskim gradovima građanima i lokalnim medijima nastojat približiti nadolazeće europske izbore i problematizirati pitanje građanske participacije i izlaznosti. U četvrtak 27. ožujka s početkom u 17 sati u zadarskom “Arsenalu” započet će prvo “dalmatinsko događanje” predstavljanjem programa Europa za građane 2014-2020 Vladinog Ureda za udruge RH svim zainteresiranim građanima, predstavnicima lokalnih vlasti, nevladinim aktivistima i novinarima.

– Program je usmjeren na promicanje aktivnog europskog građanstva s ciljem jačanja građanske participacije u Europskoj uniji i izravnog utjecanja na politike EU. Izlazak na europske izbore u svibnju 2014. svakako je manifestni izraz upravo toga – sudjelovanju građana u izgradnji Europskog parlamenta kao važne institucije Europske unije, a samim time i formiranja budućih europskih politika, tvrde organizatori događanja.

Jedinstvenu priliku da izravno utječu na odabir zastupnika u Europskom parlamentu kao jedinom izravno biranom tijelu Europske unije građani imaju na općim europskim izborima u svibnju, o čemu će Zadrani više saznati na tribini “Izbori za Europski parlament 25. 5. 2014.: zašto je moj glas važan?” u 18 sati u klubu “Arsenal”.

Drugog dana, u petak 28. ožujka, Ured za informiranje Europskog parlamenta boravit će u Šibeniku, u gradskoj knjižnici J. Šižgorića, gdje će sa Šibenčanima od 16:30 do 18:30 sati također komunicirati o izlaznosti na europske izbore, kao i predstaviti program Europa za građane 2014-2020.

U subotu 29. ožujka, od 10 do 12 sati na splitskoj Rivi Ured za informiranje Europskog parlamenta sa Splićanima će se na temu europskih izbora u svibnju družiti u nešto opuštenijoj atmosferi i pritom ih informirati o svim aspektima građanske participacije u kreiranju europskih politika, a čija su konkretan i opipljiv dio zasigurno izbori za Europski parlament.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...