Utakmice kao na traci, “dobrodržeća” imena i pohvale od svih

Drugog dana veteranskog turnira na Višnjiku utakmice se izmjenjuju kao na traci. Ako u jedinici ne uspijete popratiti “derbi” splitskog Adriatica i zagrebačke Mladosti, možete u dvicu na meč FIMBA World i Kočevja. I tako u krug. Kroz veliku dvoranu, pa do trice i četvorke, gdje su veterani Beograda predvođeni Nebojšom Zorkićem (14 koševa) glatko porazili Labud Zagreb. Nema kašnjenja, nema prigovora, nema žalbi. Sve se obavlja na vrijeme. Suce pojašane Bulucom Yalcinom iz Istanbula te zapisnički stol vodi supervizor Vedran Frakin, koji uredno bilježi sve rezultate. Svaki koš. Vodi se statistika, prave tablice, traže se najbolji strijelci.

Masters party u Arsenala

Osim sportskog djela, organizatori iz KK Veterana Pet bunara naglasak su stavili i na zabavni dio. U četvrtak je upoznavanje i probijanje leda krenulo iz Yachtinga, dok je kulminacija međunarodne suradnje nastavljena sinoć. U Arsenalu je održan Masters party. Dodijeljena su i posebna priznanja, poklone je dobilo preko 30 veterana i veteranki, koji su za bivše zemlje ili u svojim domovinama nastupali u seniorskoj reprezentaciji.

Zadarski porazi, Maccabi nagledaniji

U 30 utakmica, stalo je nažalost devet poraza zadarskih predstavnika. Jedinu pobjedu dana upisali su Pet bunara. Košarkašice Zadra imale su dvostruki gubitak. Veterani Voštarnice poraženi su od Tuzle (35:60), uz 14 koševa Mate Bulića. Otok Ugljan izgubio je 41:50 od zagrebačkog Fortunala, Stipe Dunatov 20 koševa. Veteranima Debeljak i drugog je dana trebala klupska zastavica za razmjenu sa međunarodnim preotvnikom. Nakon Izraealaca, Debeljačani su poraženi (29:43) i od talijanskog predstavnika, od Jadrana iz Trsta. Poraz je doživjela i Maraska Park, 50:65 od Mostara. Kod gostiju Dženan Rahimić 14 koševa, a za domaće Brane Longin 15, toni Vranić 9, Hege Perinčić. Maccabi sa Doronom Jamchiyem najveći je magnet kako za publiku, tako i za same sudionike. žuto-plavi u velikoj su dvorani, uz uporabu oba semafora, nadigrali Maribor.

M 35 +: Bunari prema finalu

Veterani Pet bunara na putu su prema finalu. Do druge pobjede (71:48) protiv DOŠK-a predvodio ih je Arijan Komazec (16 koševa). U velikoj dvorani dobre su role još pružili Jure Ružić (10), Martin Vanjak (9), Stipe Šarlija i Marin Pestić. Unatoč porazima od zagrebačke Mladosti i “bunara”, DOŠK prvu perjanicu ima u Peri Zlatoperu sa ukupno 52 postignuta koša.

M 40: Crnogorci nadjačali Puntamičane

Đetići iz Crne Gore prvi su polufinalisti. Vukčević (24), Pajović (21), Nišavić (16) najprije igrom, a zatim i na mišiće bili su snažniji od Sonik Puntamike (69:53). Kod domaćih Miro Dundov 20 koševa, gradski pročelnik Alan Kociper dodao je 10.

M 45 +: Vitalni Štere Videka 

Nakon Masline, splitski je Vitalac protiv filipjanskog Pristana slavio i drugu pobjedu protiv zadarskih klubova (60:42). Dok Splićani čekaju na dolazak Dina Rađe, njihovo prvo ime je Nenad Štere Videka. Štere je vođa, trener i na parketu. Sa 47 na leđima, nekad najbolji juniori Jugoslavije, Videka je i dalje vitalan. Bez viška kilograma i besprijekorne tehnike. Stara je to škola, takvog igrača današnji klubovi mogu sanjati.

Reno Sinovčić play Novigrada

Novigrad u crvenim dresovima reprezentacije. Dva Anzulovića, sudac Tonči i trener Dražen okupili su Ivana Sunaru (12 koševa), Veljka Petranovića, Roka Đerđa. Zaigrao je i Joso Klapan, načelnik Općine Novigrad, kao i Reno Sinovčić. Reno je uzeo dirigentsku palicu playa. Sa košarke je požurio i stigao na skupštinu Nogometnog saveza Zadarske županije. MORH uigraniji, zagrebačko društvo Đure Simona dugo je na okupu. Sa klupe su ih do pobjede protiv Novigrađana (52:30) vodili Jadran Popović i Davor Marcelić, koji se štedio za finale.

Maslina pala sa sirenom

Hercegovački Široki u kombinaciji sa igračima iz Županje i Vinkovaca i drugu utakmicu protiv zadarskih predstavnika riješava sa sirenom. Pristanu je tricom presudio Vinkovčanin Želja Ilić, dok je jučer Damir Marić iz Županje dvicom “obrao” Maslinu (46:45). Maslina je minutu do kraja imala vodstvo pola koča. Izgubili su loptu, pa se obranili. Dobili su zadnji napad na sedam sekundi do kraja. Izvodeđi aut, ugazili su na crtu. Poludio je Pupe KalapaČ, na suigrače. Nije pomoglo niti njegovih 19 koševa. Od početnih 11 za Maslinu, Kalapač je ubacio svih 11 koševa.

Ž 35 +: Zadrankama prisjele Bućke

Veteranke Zadra jučer su u oba susreta poražene. U prvoj utakmice nije pomoglo ni 19 koševa Merime Šećerbegović Kulenović, bivše igračice šibenskog prvoligaša i BiH reprezentativke. Izgubile su od mariborskih Bućki (39:44), čije ime sa slovenskog u prijevodu znači – tikvice. U drugoj utakmici, na malo koševa (24:28) Split je zatvorio Zadrankama vrata polufinala.

 

Danas su u prijepodnevnim susretima posljednje utakmice po skupinama, a poslijepodne se igraju polufinala.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...