Zadranki ponudio posao preko Facebooka, pa je dva mjeseca držao kao seksualnu robinju!

Državljanin BiH zvani Šejtan u utorak je doveden iz istražnog zatvora na Županijski sud u Zadru, gdje mu je počelo suđenje zbog trgovanja ljudima, silovanja i iznude. Uhićen je u kolovozu prošle godine nakon što ga je prijavila 37-godišnjakinja sa zadarskog područja koja je policiji kazala kako ju je Šejtan, nakon što joj je ponudio posao preko Facebooka, odveo u Italiju, gdje ju je više od dva mjeseca držao zatočenu u svom stanu, oduzeo joj dokumente, te ju je seksualno iskorištavao.

Sudac Marijan Bitanga isključio je javnost na početku suđenja zbog zaštite žrtve, čemu se žestoko usprotivila obrana optuženog 38-godišnjaka.

Obrana smatra kako nema mjesta isključenju javnosti ili posebnom tretmanu i ispitivanju žrtve kao svjedokinje, jer je ona već dvokratno u ovom postupku ispitivana. Eventualno isključenje javnosti ugrozilo bi temeljna načela kaznenog postupka, prije svega načelo poštenog i objektivnog suđenja, kazao je Davor Ukalović, odvjetnik optuženog državljanina BiH.

Nudeći joj zaposlenje preko društvene mreže, 38-godišnjak iz okolice Cazina namamio je 37-godišnjakinju sa zadarskog područja i odveo je u Italiju, gdje ju je više od dva mjeseca držao zatočenu u svom stanu, oduzeo joj dokumente, te je seksualno iskorištavao.

Već duže vrijeme radio je u talijanskom gradu Silandreseu, a ženu je u lipnju kontaktirao preko Facebooka te joj ponudio posao u obližnjoj talijanskoj tvornici za preradu voća. Ne sluteći da je riječ o prijevari, 37-godišnjakinja se našla sa Šejtanom u Rijeci, odakle su zajedno krenuli u Silandrese.

Nakon što su došli u stan, 38-godišnjak joj je oduzeo dokumente, te je dva mjeseca prisiljavao na spolne odnose, sve do početka kolovoza. Ubrzo nakon toga odvezao ju je i u okolicu Cazina u BiH, gdje ju je također seksualno iskorištavao. Ženu je nakon nekog vremena pustio, no nakon toga joj je u kolovozu, kako navodi policija, upućivao prijeteće pozive i poruke tražeći da mu vrati novac, koji joj nije ni posudio.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...