Želite slobodan internet? Recite im to jasno i glasno!

HAKOM je pokrenuo javne konzultacije o budućnosti upravljanja internetom te o dokumentu Europske komisije o politici prema internetu i upravljanju internetom, odnosno uloge Europe u oblikovanju budućnosti upravljanja internetom.

Otvorenim i slobodnim internetom, u kojem se sva prava i slobode izvan elektroničke komunikacijske mreže primjenjuju i na mreži, olakšava se društveni i demokratski napredak.

Upravo zato, održivo upravljanje internetom, koje uključuje sve interesne skupine, nalazi se sve više u fokusu i neophodno je očuvati navedene koristi.

HAKOM stoga poziva svu zainteresiranu javnost da iskaže svoj stav o pitanjima u dokumentu na javnim konzultacijama Politika interneta i upravljanje internetom – Uloga Europe u oblikovanju budućnost upravljanja internetom te doprinese zajedničkom sagledavanju politike interneta i upravljanja internetom, odnosno ulozi Europe u oblikovanju budućnosti njegova upravljanja.

U otvorenoj raspravi sa svim zainteresiranim stranama želi se razmotriti i dokument Europske komisije kojim se predlaže temelj zajedničke europske vizije za upravljanje internetom, i u konačnici, formiranjem stava Hrvatske o ovom važnom pitanju, dati doprinos u svim relevantnim diskusijama i raspravama unutar EU-a i na svjetskom planu.

Sudjelovati možete do 28. ožujka. Više informacija potražite na HAKOM-ovim stranicama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...