Benkovcu stižu pohvale i čestitke sa svih strana za “Festival šparoga”

Bio je to pun pogodak! U tih pet riječi stanu svi najbitniji dojmovi s prije dva dana priređene manifestacije pod nazivom „Festival šparoga“. Divovska fritaja od šparoga, uštipci sa šparogama, rižot sa šparogama i ostala jela od ove proljetne delicije bila su dio bogate ponude benkovačkog sajma koji se odvija svakog 10. u mjesecu. Naime, Grad Benkovac i Turistička zajednica Grada Benkovca prošlog su četvrtka 10. travnja 2014. godine na Šetalištu kneza Branimira po prvi puta organizirali „Festival šparoga”, gastro manifestaciju na kojoj su se spremala jela od šparoga. U divovsku fritaju utrošeno je čak 1000 jaja i 12 kilograma šparoga.

[pullquote align=”right”]Po novom konceptu Benkovačkog sajma koji bi startao već od 10. svibnja, središtem grada dominirala bi bogata ponuda jela i pića, domaćih autohtonih proizvoda i tradicijskih obrta[/pullquote]Prvoklasni kulinarski događaj ujedno je bio i najava preseljenja jednog dijela Benkovačkog sajma u samo središte grada, na tzv. Šetnicu gdje se prvotno i odvijao sajam.

Po novom konceptu Benkovačkog sajma koji bi startao već od 10. svibnja, središtem grada dominirala bi bogata ponuda jela i pića, domaćih autohtonih proizvoda i tradicijskih obrta dok bi se ostali dio ponude sajma i dalje nalazio na istom mjestu kao i do sada.

Kao dokaz da je ‘generalna proba’ doista i uspjela, čestitke su koje su u petak i subotu pristizale sa svih strana, kao i ogromna posjećenost samog središta grada kojeg su posjetile skupine učenika, studenata i veliki broj znatiželjnika. Uz Grad Benkovac i Turističku zajednicu Grada Benkovca sponzori manifestacije bili su Vrana d.o.o. i pekara Andrea.

Popriličnu gužvu i „šušur“ na šetnici iskoristili su i polaznici Dječjeg vrtića „Bubamara“ koji su sa svojim tetama organizirali tradicionalnu humanitarnu „Uskršnju izložbu“ na kojoj su prodavali prigodne uskrsne ukrase koje su vještim ručicama sami izradili proteklih dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...