Biste li stavili ruku u vatru da je ON pravi za vas?

Ključ uspješne veze teško je odrediti.

Prije svega to je sustav vrijednosti i životna filozofija sa što više dodirnih točaka. Životna filozofija ne mijenja se lako i na njezinoj osnovi izgrađena je čitava osobnost, tako da je ona vrlo važan čimbenik u vezi.

Optimist i pesimist teško će pronaći zajednički jezik u duljem razdoblju. Neke različitosti omogućavaju da se partneri razvijaju. U svakoj vezi postoji aspekt koji je savršen i u kojem se uživa, aspekt koji se mora savladavati i usuglašavati i segment koji se mora prihvatiti jer se nikada neće promijeniti.

Prije nego što se partneri odluče na brak, bilo bi dobro da provedu sedam dana zajedno sami da bi se zaista upoznali, jer za vrijeme hodanja upoznaju se samo lijepe strane. Osim ljubavi, za partnerstvo je važno postati svjestan svog sustava vrijednosti i filozofije i potrebe za razvijanjem, ali važno je i pružiti pomoć partneru u njegovom razvoju i omogućiti mu da se izrazi.

Sve to također treba proći bez osuđivanja partnera i njegovih takozvanih ‘’mana’’. Nitko od nas nije savršen, pa tako ni vi.

Sigurni smo da bi i vaš partner promijenio neke stvari na vama da može, ali vas i dalje prihvaća baš takvima kakve jeste. Kompatibilnost dvoje ljude ne znači da u tom odnosu nema kompromisa i prepirki. Takva situacija je ravna nemogućem jer je ipak svatko od nas individualac i uvijek će postojati nešto u čemu se kosite s partnerom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...