4 sitnice koje mogu okončati vaš brak i kako se promijeniti

Dok neki brakovi završavaju ekspresno zbog neoprostivih stvari, drugi mogu okončati samo jednim migom, izrazom lica.

Na vrhuncu veze ispunjene stresom i nezadovoljstvom i najmanja stvar može biti okidač za raspad braka.

1. Prekidate partnera dok priča

Osim što je nepristojno, upadanje u riječ izraz je nepoštovanja. Jedno istraživanje pokazuje da je prekidanje partnera zapravo demonstracija moći i uništava intimnost koja postoji između njih.

Što napraviti?

Dva ili tri puta tjedno razgovarajte s partnerom o stvarima koje su mu bitne. Podesite tajmer na satu i probajte ne izgovoriti ni jednu jedinu riječ čitavih pet minuta.

2. Kolutanje očima

Ovakvo ponašanje je također izraz nepoštovanja. Istina, ne izgovaramo ništa, ne radimo grimase, ali ta mala gesta govori da omalovažavate partnera i može uništiti međusobno povjerenje.

Što napraviti?

Ako primijetite to kod svog partnera, obavezno mu recite. Takvo ponašanje postaje s vremenom nesvjesno i ako ga upozorite, trudit će se što manje to činiti.

3. Neuredni ste

Ostavljate mokar ručnik na podu kupaonice, a on ne diže dasku na WC-školjci i ostavlja prljave čarape svuda po stanu? Te stvari sigurno vas izluđuju. Razmislite o svojim higijenskim navikama. Imate pravo tjerati po svom, ali tako samo pogoršavate stvari.

Što napraviti?

Pitajte partnera koje su to tri navike koje mu najviše smetaju i promijenite onu koja vam najlakše pada.

4. Sitničavi ste

Postoji više načina da se napuni perilica posuđa, promijeni bebi pelena ili djetetu ispriča bajka za laku noć. Sitničavi ljudi vide samo jedan način i ne trpe ni najmanje odstupanje.

Što napraviti?

Kada sljedeći put osjetite potrebu reći partneru da šalice za kavu stoje na gornjoj polici, udahnite duboko i prešutite.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...