Dinamo na Stanovima! Pozivnica ne treba…

Dinamo na Stanovima. Lider dolazi u Ulicu Hrvoja Ćustića. Treba li bolja pozivnica za subotnji nogometni spektakl s početkom u 19:00? Po nama, ne treba…

Prognoza? Naravno, pobjeda…, ne, nije se šalio Ferdo Milin, pun optimizma. Možda smo na trenutak sa skepsom poslušali najavu, ali smo se namah sjetili Rajka Vidakovića i njegova identična uvoda u košarkaški susret ekipe s Višnjika kontra Cedevite u Domu sportova.

Uz tu razliku, što „plavi“ na travnjaku imaju sasvim solidnu sezonu iza sebe, usprkos prošlotjednom porazu na Poljudu, u vrlo dobroj su situaciji i nalaze se u sredini poretka. To automatski znači i da nema pritiska rezultata, a tada su mladići spremni pružiti i najbolja izdanja. Pogotovo kada na drugoj strani travnjaka stoji „modra konjica“.

Talentirani Ferdo Milin i u aktualnom prvenstvu izvlači maksimum iz svog sastava. Potvrđuje to i odlično sedmo mjesto, koje tim stavlja u ugodnu situaciju bez brige oko borbe za ostanak. Matković, Jerbić i družina mogu mirno u osam etapa nastavka natjecanja.

Iako su začuđujuće u 2013-14, osvojili više punata u gostima nego doma, 17-15, zasigurno će večeras svim silama htjeti popraviti negativan dojam pred vlastitim navijačima. Premda im i skor s protivnicima iz Maksimira ne ude u prilog, kod kuće su u 22 međusobna sraza upisali 4 trijumfa i 10 poraza. Predaje nema. Uz to igra se danas „u spomen i za Hrvoja“…

[pullquote align=”left”]Talentirani Ferdo Milin i u aktualnom prvenstvu izvlači maksimum iz svog sastava. Potvrđuje to i odlično sedmo mjesto, koje tim stavlja u ugodnu situaciju bez brige oko borbe za ostanak. Matković, Jerbić i družina mogu mirno u osam etapa nastavka natjecanja[/pullquote]Tako će i nogometaši Dinama užežin utakmici posjetiti u Murvici posljednje počivalište prije šest godina tragično preminulog talenta, zapaliti svijeće i položiti vijenac.

Inače, Marin Con, pouzdani Zadrov branič napustio je klub sa Stanova i svoju nogometnu karijeru po svemu sudeći nastavit će u malezijskom prvoligašu FC Perak.

Kolo su u petak otvorili Lokomotiva i Osijek, potonji su nakon velike pobjede protiv Dinama u prošlom kolu šokirali i Lokomotivu u Maksimiru: pogotkom Borne Barišića u 88. minuti ostvarili su pobjedu 2:1.

Da se nije došla samo braniti protiv Lokosa momčad trenera Rukavine pokazala je već u 8. minuti kada je iz brze akcije izigrana domaća obrana i Šorša je lakoćom loptu ubacio u praznu mrežu za vodstvo. Za Lokomotivu je to već pomalo uobičajeni scenarij jer su podosta utakmica u Maksimiru u zadnje vrijeme započinjali s primljenim pogotkom u početnim minutama

Vrlo brzo uslijedile su i prilike pred gostujućim vratarom, ali bez promjene rezultata sve do 35. minute kada vratar Mikulić pomalo nepotrebno ruši Budimira za kazneni udarac kojeg u pogodak pretvara Pjaca.

U nastavku utakmice nakon odmora momčad Lokomotive iz dobre i kombinatorne igre redala je prilike pred Mikulićem od kojih su neke bile iz kategorije da ih je teže promašiti nego zabiti, ali neprecizni su bili Pjaca, Budimir, dva puta Pajač

A onda je samo minutu kasnije uslijedila kazna: tek drugi pravi ulazak igrača Osijeka u kazneni prostor Lokomotive u drugom poluvremenu doveo je Šoršu u situaciju da puca iskosa s desne strane, Zelenika je obranio, ali je loptu odbio samo do slobodnog Barišića koji ju s desetak metara posprema u mrežu za veliko slavlje Slavonaca.

[pullquote align=”right”]Kolo su u petak otvorili Lokomotiva i Osijek, potonji su nakon velike pobjede protiv Dinama u prošlom kolu šokirali i Lokomotivu u Maksimiru: pogotkom Borne Barišića u 88. minuti ostvarili su pobjedu 2:1[/pullquote]Bila je to utakmica u kojoj se igračima Lokomotive može čestitati na prikazanoj igri i stvorenim prilikama, ali izostanak realizacije koštao ih je bodova koji će im sigurno nedostajati u pokušaju osvajanja četvrtog mjesta.

U 29. kolu posebnu pažnju privlače dva susreta u kojima se sastaju klubovi koji su u izravnoj borbi u poretku: Rijeka i Hajduk na Kantridi će u nedjelju od 15 sati odlučivati o drugom mjestu, a Hrvatski dragovoljac i Slaven Belupo u Sigetu će odmjeriti snage za super važna tri boda u borbi za ostanak.

Riječani susret protiv Hajduka dočekuju na drugoj poziciji na tablici s prednošću od dva boda i pobjedom u izravnom dvoboju mogli bi doći do velike prednosti, ali i u očekivanju ogleda s vodećim Dinamom zadržati nadu u mogućnost ugrožavanja trona.

Hajduk se nakon slabog izdanja u derbiju s Dinamom u prošlom kolu vratio u pobjednički ritam slaveći protiv Zadra pa na Kantridu na Jadranski derbi dolaze u dobroj atmosferi i zasigurno bez bijele zastave i željni nadigravanja.

Drugi super važan susret 29. kola je onaj iz zone ispadanja iz lige gdje u subotu u 15 sati posljednje plasirani Hrvatski dragovoljac dočekuje svog izravnog suparnika u borbi za goli život, momčad Slaven Belupa koja je u velikom negativnom nizu. Sigećani bi pobjedom pobjegli sa zadnjeg mjesta i dodatno podigli zanos koji ih drži zahvaljujući dobrim igrama unatoč činjenici da su do sada izostajali rezultati i bodovni učinci. Zasigurno se ni gosti iz Koprivnice neće samo tako prepustiti letargiji i pomalo nesretnim porazima koji su zaredali pa bi ovaj susret mogao biti izuzetno zanimljiv.

[pullquote align=”left”]U 29. etapi posebnu pažnju privlače dva susreta u kojima se sastaju klubovi koji su u izravnoj borbi u poretku: Rijeka i Hajduk na Kantridi će u nedjelju odlučivati o drugom mjestu, a Hrvatski dragovoljac i Slaven Belupo u Sigetu za super važna tri boda u borbi za ostanak[/pullquote]Posljednji susret kola bit će onaj na Parku mladeži gdje će se u nedjelju u 19 sati sastati Split i Istra 1961. Split je pobjedom u Koprivnici stekao bod prednosti u odnosu na Lokomotivu s kojom se izravno bori za četvrtu poziciju koja osigurava nastup u kvalifikacijama za UEFA Europsku ligu i sigurno će uložiti i dodatni napor da novom pobjedom potvrde važne bodove s gostovanja, ali zasigurno da i momčad Istre 1961 želi zaustaviti negativne rezultate koji ih prate u zadnjim susretima.

Dodajmo i kako je završni dio natjecanja Hrvatskog nogometnog kupa za 2013./2014. došao je do finala u koje su se plasirali Dinamo i Rijeka: Dinamu je to 17-o finale, a Rijeci četvrto. Dinamo je i puno uspješniji u osvajanju pokala Rabuzinovo sunce: Plavi su ga u dosadašnja 22 natjecanja osvajali 12 puta dok je to Rijeci uspjelo 2 puta.

Prva utakmica ovogodišnjeg finala odigrat će se u Maksimiru 7. svibnja. Tako je odredio ždrijeb održan u Zagrebu na kojem su u ime finalista bili Srećko Juričić i Davor Bukovina.

Prema kalendaru natjecanja uzvrat će se igrati 14. svibnja u Rijeci kada će poraženoj momčadi pripasti srebrne medalje, a pobjednik će uz zlatne medalje dobiti i Rabuzinovo sunce, prijelazni pokal namijenjen osvajaču trofeja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...